Εurovision 2019: Ποιος υποστηρίζει: «Η Ντούσκα θα πάει καλύτερα από την Τάμτα...»;
Eurovision

Εurovision 2019: Ποιος υποστηρίζει: «Η Ντούσκα θα πάει καλύτερα από την Τάμτα...»;

Eurovision 2019: Γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός λέει ανοιχτά τη γνώμη του για τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου στη φετινή Εurovision.

Ο λόγος για τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε επίσης στα φαβορί του διαγωνισμού.

Τα τελευταία χρόνια σας βλέπουμε να ασκείτε αυστηρή κριτική στην ΕΡΤ για επιλογές που έχει κάνει σχετικά με τον διαγωνισμό της Εurovision. Φέτος είστε ικανοποιημένος από την απευθείας ανάθεση που έγινε στην Κατερίνα Ντούσκα;

«Θεωρώ ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ΕΡΤ αντιμετωπίζει τον διαγωνισμό της Εurovision λίγο ενοχικά και ψυχαναγκαστικά. Δείχνει σαν να μη θέλει να πάει. Σαν να μην έχει καλή άποψη για τη Εurovision. Αυτό κατά την άποψη μου είναι ένα τεράστιο-λάθος, μια και η Εurovision έχει αποδείξει τη δυναμική της, καθώς είναι εν ζωή 64 χρόνια. Επιπλέον έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι όταν ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας μας αντιμετώπισε επαγγελματικά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, και μεγάλη τηλεθέαση απολάμβανε -όλοι θυμούνται τα γνωστά 70άρια και 80άρια- και κέρδος έβγαζε.

Έτσι μετά τις λαθεμένες επιλογές, ω του θαύματος φέτος η ΕΡΤ ανέθεσε την εκπροσώπηση μας σε ένα εξαιρετικά ταλαντούχο πλάσμα. Η Κατερίνα Ντούσκα είναι από τις περιπτώσεις δηλαδή που, όπως λέμε στην καλλιτεχνική γλώσσα, έχει όλο το πακέτο. Εμφάνιση, φωνή, μουσικές γνώσεις, πολύ καλά πρώτα δείγματα ρεπερτορίου. Οπότε νομίζω ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογή, η οποία πιστεύω ότι θα πάει πάρα πολύ καλά».

Το «Better Love» θεωρείτε ότι είναι ένα τραγούδι που ταιριάζει στο ύφος της Εurovision;

«Το «Better Love» είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι πάρα πολύ καλό για τη Εurovision. Οταν το άκουσα σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι το νέο single της Ρink. Θα μπορούσε να είναι το νέο single της Αdele. Θεωρείται λίγο πιο σοβαρό εν μέρει θα έλεγα για τη Εurovision, όμως η προϊστορία έχει δείξει ότι όταν πηγαίνουν τέτοιου είδους τραγούδια στη Εurovision, καταφέρνουν να την αναβαθμίσουν, Αυτό έχει συμβεί με τη Loreen (Σουηδία) και το «Εuphoria», καθώς επίσης και με τη Μαρίγια Σερίφοβιτς (Σερβία) και την μπαλάντα «Μοtitva».

Τη συμμετοχή της Κύπρου με την Τάμτα πώς τη βλέπετε;

«Όσον αφορά την Κύπρο είμαι λίγο σε δύσκολη θέση γιατί με την Τάμτα έχω συνεργαστεί επανειλημμένως, της έχω γράψει τα πρώτα της τραγούδια ως στιχουργός και όσο να 'ναι υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο και μια αγάπη. Έχω απογοητευθεί από το συγκεκριμένο κομμάτι. Δεν είναι ότι δεν μου άρεσε. Αν δεν είχε υπάρξει το «Fuego» θα μου άρεσε.

Το «Replay» είναι απίστευτο το πόσο πολύ θυμίζει το «Fuego». Αυτό όταν γίνεται έναν χρόνο μετά από ένα κομμάτι όπως είναι το «Fuego», που έκανε τόσο ντόρο και είχε τέτοια δυναμική, είναι σαν να φαίνεσαι ως κακή απομίμηση. Είχα γράψει κάποια στιγμή στο Facebook το εξής: «Ωραία, η Τάμτα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το Replay του Fuego».

Κάντε μας μια πρόβλεψη για την τύχη της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό;

«Είναι λίγο παρακινδυνευμένη αυτήν τη στιγμή η πρόβλεψη για τον απλούστατο λόγο ότι και από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι τα πάντα παίζονται στο πώς θα παρουσιάσεις το προϊόν σου πάνω στη σκηνή της Eurovision. Πάντως, για να μην υπεκφεύγω, πιστεύω ότι θα πάνε καλά και οι δύο. Ποντάρω στο ότι η Ντούσκα θα πάει καλύτερα από την Τάμτα».

Κατά την άποψη σας ποια είναι τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού;

«Για μένα τα καλύτερα κομμάτια φέτος είναι της Ιταλίας και της Ελλάδας. Επίσης πολύ καλή είναι η Ολλανδία, που είναι και πρώτη στα στοιχήματα. Είναι μια ωραία μπαλάντα, αλλά δεν μου δίνει την αίσθηση ότι θα είναι το νικητήριο τραγούδι. Επίσης η Ελβετία συμμετέχει με ένα εξαιρετικό έθνικ κομμάτι, και ακόμη ένα ποπ κομμάτι που είναι πολύ καλό είναι αυτό του Αζερμπαϊτζάν», σχολιάζει στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved