Eurovision

Τάμτα: Η μυθιστορηματική της ζωή από τον ερχομό της στην Ελλάδα έως τη φετινή Eurovision (photos)

H Τάμτα είναι μια γυναίκα ταλαντούχα, επιτυχημένη, όμορφη, όμως η ιστορία της ζωής της θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μυθιστόρημα. Δεν ήταν όλα ρόδινα για εκείνη, ούτε γεννήθηκε μέσα στα εντυπωσιακά ρούχα που σήμερα γίνονται talk of the town. Αντιθέτως, βίωσε μια δύσκολη ζωή στη χώρα της -τη Γεωργία- και καταστάσεις που θαρρείς ότι συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια.

Tα πρώτα χρόνια

Η Τάμτα Γκοντουάτζε, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, γεννήθηκε στην Γεωργία, σε ένα χωριό κοντά στην Τιφλίδα. Οι γονείς της ήταν διαζευγμένοι κι εκείνη μεγάλωσε με τη μητέρα της και τον ετεροθαλή αδερφό της Βλαντιμίρ.

«Ήμουν παιδί της μάνας μου. Ξεκάθαρα. Και μόνη της πάλεψε πολύ και για τις δυο μας», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Τα χρόνια στη Γεωργία ήταν αρκετά δύσκολα, αφού είδη πρώτης ανάγκης –όπως το αλεύρι και η ζάχαρη- δεν ήταν προσβάσιμα σε όλους. Παρόλο που η μητέρα της εργαζόταν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας οικονομικά δεν ήταν καλά και τα έβγαζαν δύσκολα πέρα.

Ο πατριός της, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους, έπαιρνε το τρένο και πήγαινε στη Ρωσία και στη Λευκορωσία για να προμηθεύεται αλεύρι και ζάχαρη, ενώ υπήρχαν και πακέτα που πουλούσε για παραπάνω οικονομική ενίσχυση. Ώσπου μια μέρα του Αυγούστου έφυγε και δεν επέστρεψε.

Η Τάμτα είχε δείξε από πολύ νωρίς ότι το τραγούδι είναι στο αίμα της και μάλιστα ήδη από το Νηπιαγωγείο το ταλέντο της είχε γίνει αντιληπτό. Όταν μια καταξιωμένη τραγουδίστρια επισκέφθηκε το τμήμα της, την ξεχώρισε από τα υπόλοιπα παιδιά, και είπε στη μητέρα της ότι πρόκειται για ένα ταλαντούχο παιδί. Έτσι, ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου, χορού και μουσικής με τη μητέρα της να είναι στήριγμά της, όσο δύσκολα κι αν ήταν οικονομικά.

Η απόκτηση της κόρης της

Σε ηλικία 14 ετών η Τάμτα «απήχθη» από τον πρώην σύζυγό της και πατέρα της κόρης της Άννυ, με τον οποίο έμειναν μαζί για έξι χρόνια.

Η ίδια, με μεγάλη ειλικρίνεια, είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος πώς ακριβώς εκτυλίχθηκε το σκηνικό.

«Μου λέει μην καθόμαστε τώρα στο δρόμο και μας βλέπει ο κόσμος, να πάμε κάπου να καθίσουμε να μιλήσουμε ανθρώπινα. Μπήκα στο αμάξι αλλά αμέσως άρχισα να κλαίω γιατί κατάλαβα ότι δεν θα με πήγαιναν για καφέ και με πήγαν όντως εκτός Τιφλίδας. Από εκείνη την ημέρα έμενα πλέον στο σπίτι του με τους γονείς του. 16 χρόνων αυτός, 14 εγώ. Παντρευτήκαμε τον Απρίλιο, Φλεβάρη με “έκλεψε”.

Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολιτικό γάμο επειδή ήμασταν ανήλικοι και δεν επιτρεπόταν. Πάγωσαν όλα τα συναισθήματα μου, πήρα πολύ ψυχρή απόφαση και είπα ό,τι και να γίνει εγώ θα χωρίσω επειδή δεν μπορώ να ζήσω αυτή τη ζωή».

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, όμως, η Τάμτα δεν εγκατέλειψε το σχολείο, προσπαθώντας να είναι και καλή μητέρα και καλή μαθήτρια. Η δημοφιλής σήμερα τραγουδίστρια πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο και κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, όπου και έκανε σπουδές ξένων γλωσσών.

Έχοντας, λοιπόν, βιώσει μια «μπερδεμένη και καταπιεστική» εποχή, όπως η ίδια έχει περιγράψει, αποφάσισε να χωρίσει από τον σύζυγό της, να πάρει την εξάχρονη τότε Άννυ και να έρθει στην Ελλάδα, όπου είχε μεταναστεύσει η μητέρα της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

«Πήρα το παιδί μου και ήρθα στην Ελλάδα. Ήθελα να αδειάσω λίγο από τα προβλήματα, χρειαζόμουν λίγο αέρα ελευθερίας, είχα μπούκωσει από τόσες ευθύνες και ήθελα να αναπνεύσω. Ταυτόχρονα, έπρεπε να αντιμετωπίσω τον άντρα μου που μου ζητούσε να γυρίσω πίσω. Εκεί οι άντρες δεν σε αφήνουν έτσι εύκολα να φύγεις, και μάλιστα όταν υπάρχει ένα παιδί.

Πέρασε πολύς χρόνος για να δεχτεί το χωρισμό. Στο τέλος είδε πόσο πολύ καταπιεζόμουν και με άφησε να φύγω», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

H νέα ζωή στην Ελλάδα

Στις αρχές του 2000 η Τάμτα επισκέφθηκε την Ελλάδα, αφού η μητέρα της είχε μεταναστεύσει στη χώρα μας και εργαζόταν ως καθαρίστρια. Της άρεσε τόσο πολύ κι έτσι αποφάσισε να μείνει, αναζητώντας οποιαδήποτε εργασία. Εργάστηκε ως καθαρίστρια σε σπίτια, ενώ έκανε και baby siting για να εξασφαλίσει τα χρήματά της.

Και τότε η τύχη της χαμογέλασε!

Μια μέρα του 2003 η μητέρα της, έχοντας επιστρέψει από τη δουλειά της, της είπε γεμάτη χαρά ότι μια γυναίκα της οποίας καθαρίζει το σπίτι μπορεί να την βοηθήσει να δηλώσει συμμετοχή στο «Super Idol» και ίσως το όνειρό της να γίνει πραγματικότητα.

Εκείνη ήταν σαφώς χαρούμενη αλλά παράλληλα προβληματισμένη, αφού δεν μιλούσε ελληνικά, κάτι που είχε αντιληφθεί ότι θα τη δυσκόλευε. Κατάφερε, ωστόσο, να περάσει με επιτυχία από τις ακροάσεις, όμως οι υπεύθυνοι του εν λόγω talent show της επεσήμαναν ότι έπρεπε άμεσα να μάθει την ελληνική γλώσσα, με εκείνη να ξεκινά εντατικά μαθήματα.

Τερμάτισε, τελικά, δεύτερη κι από εκεί κι έπειτα η πορεία της προς την επιτυχία ήταν ανοδική!

Δισκογραφία, singles που έγιναν hits, συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές όπως ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Γιώργος Μαζωνάκης, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, διαφημιστικές καμπάνιες με εκείνη πρωταγωνίστρια, βραβεία, coach/judge σε talent shows (X Factor Ελλάδας και Γεωργίας) και συμμετοχή σε θεατρικό μιούζικαλ συνθέτουν ένα σκηνικό που η μικρή Τάμτα από τη Γεωργία σίγουρα δεν φανταζόταν. Ή ίσως και να φανταζόταν αλλά να φοβόταν να πιστέψει ότι μπορεί να υλοποιηθεί.

Για κάποιους ανθρώπους μια τόσο λαμπερή εξέλιξη θα μπορούσε να τους συνεπάρει και να ξεχάσουν ότι εκτός των άλλων είναι και γονείς.

Στην Τάμτα, όμως, δε συνέβη αυτό, καθώς τόνιζε πάντα στις συνεντεύξεις της ότι η Άννυ είναι προτεραιότητά της, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει την πολύτιμη βοήθεια που της παρείχε η δική της η μητέρα στο μεγάλωμά της.

«Με κάνει υπερήφανη. Είμαι μαμά, πρωτίστως, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Με βοήθησε πολύ η μητέρα μου με την κόρη μου. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω διαφορετικά. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, η κόρη μου ήταν ήδη 8 ετών, γεγονός που κάπως με διευκόλυνε.

Δεν άφηνα δηλαδή μωρό στο σπίτι για να πάω στο μαγαζί, τα τελευταία πέντε χρονιά η κόρη μου είναι ανεξάρτητη. Δουλεύει, ζει μόνη της και τη θαυμάζω. Η μητέρα μου αναγκάστηκε από την ίδια τη ζωή να γίνει δυνατή και με έκανε κι εμένα δυνατή. Ήθελα ένα δυνατό κορίτσι με αυτόνομη προσωπικότητα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο παρελθόν.

Eurovision 2019

Η Τάμτα δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε Eurovision mood.

To 2007 συμμετείχε στον ελληνικό τελικό με το τραγούδι «With love», όμως δεν κατάφερε να κερδίσει την εκπροσώπηση, αφού ο Σαρμπέλ με το «Υassou Maria» ταξίδεψε τελικά μέχρι τη Φιλανδία.

Από εκεί κι έπειτα οι fans της επέμεναν ότι έπρεπε και πρέπει να βρεθεί στη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού, ενώ εκείνη συνήθιζε να εκφράζει την επιθυμία της να συμβεί κάτι τέτοιο, έχοντας μάλιστα καταθέσει και δική της πρόταση στην ΕΡΤ, η οποία όμως δεν ευοδώθηκε.

Το όνειρό της, λοιπόν, να εμφανιστεί στο stage της Eurovision δεν έμεινε όνειρο, καθώς η Κύπρος της έκανε απευθείας ανάθεση για τη φετινή της εκπροσώπηση, με το «Replay» να είναι ένα dance τραγούδι που της ταιριάζει απόλυτα.

«Οι δικοί μου χάρηκαν πολύ. Η μικρή μου χάρηκε πολύ. Είναι εκεί και με στηρίζει και θα με στηρίξει πολύ. Η μαμά μου συγκινήθηκε πολύ όταν της το ανακοίνωσα», είχε δηλώσει αποκλειστικά στο gossip-tv.

H εκρηκτική πλέον performer είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στον πρώτο ημιτελικό στο Τελ Αβίβ και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό και γιατί όχι και τη νίκη.

Καλή επιτυχία Τάμτα!

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved