Eurovision 2020: Οι υποψηφιότητες, τα φαβορί, η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ και η Κύπρος! (photos)
Eurovision

Eurovision 2020: Οι υποψηφιότητες, τα φαβορί, η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ και η Κύπρος! (photos)

Eurovision 2020: Για ακόμα μία χρονιά, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Ευρώπης αναμένεται να είναι το ίδιο ενδιαφέρων με τα προηγούμενα χρόνια. 

Αν και ήδη ως χώρα έχουμε καθυστερήσει να μπούμε στη διαδικασία επιλογής τραγουδιού ή εκπροσώπου -αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι η Κύπρος έχει επιλέξει ήδη εκπρόσωπο για τον φετινό διαγωνισμό- τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία σχετική κινητικότητα και ένας αναβρασμός στο ελληνικό... στρατόπεδο γι' αυτόν τον σκοπό.

Ας δούμε, όμως ανάμεσα σε ποιους καλλιτέχνες "παίζεται" η φετινή συμμετοχή μας.

Η μόλις 17 χρονών και ελληνικής καταγωγής, Στεφανία Λυμπερακάκη, που ζει και κάνει καριέρα στην Ολλανδία, εμφανίζεται ως ένα από τα φαβορί για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision.

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια το 2016 μαζί με τις «Κisses» κέρδισε τον ολλανδικό εθνικό τελικό και εκπροσώπησε την Ολλανδία στην junior Eurovision, κατακτώντας την όγδοη θέση.

Λίγους μήνες πριν είχε πάρει μέρος και στο «The Voice Kids », ενώ συμμετείχε και στην πιο φημισμένη παιδική χορωδία της Ολλανδίας.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου, είναι επίσης μία καλλιτέχνιδα η οποία σκοπεύει να εμπλακεί ενεργά με τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό αφού "κατεβαίνει" στον στίβο της Eurovision με ένα τραγούδι που της έχει γράψει ο Ισραηλινός συνθέτης και παραγωγός Doron Medalie που είχε γράψει το κομμάτι «Toy», με το οποίο η Netta είχε κερδίσει το 2018 τον διαγωνισμό.

H τελευταία συμμετοχή που ακούστηκε για εκπροσώπηση της χώρας μας στη Eurovision και η οποία ήταν μεγάλη και πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή του συγκροτήματος των ONE. Το τραγούδι είναι σε στίχους του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου και σίγουρα είναι μία πολλά υποσχόμενη συμμετοχή αν κρίνει κανείς πως το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει πείρα στον διαγωνισμό αφού είχε συμμετάσχει με τα χρώματα της Κύπρου το 2002, καταλαμβάνοντας μάλιστα την έκτη θέση.

Αν μπορούσε κανείς να σχολιάσει τις παραπάνω συμμετοχές, θα έλεγε πως η πρώτη διακρίνεται για τη φρεσκάδα της, η δεύτερη για τον δυναμισμό της και η τρίτη για την εμπειρία που κουβαλάει.

Ποιοι θα αποφασίσουν για την εκπροσώπησή μας

Με απευθείας ανάθεση θα επιλεγεί από πλευράς ΕΡΤ ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό τη Eurovision. Επικεφαλής της ομάδας εργασίας που θα κληθεί να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι είναι o συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου με μέλη της επιτροπής της ΕΡΤ τους Πέτρο Αδάμ, Γιώργο Μαρκάκη, Γιάννη Πετρίδη και Μαρία Κουφοπούλου.

Η Κυπριακή συμμετοχή

Ένας 23χρονος και ιδιαίτερα ταλαντούχος τραγουδιστής, ο Sandro Nicolas είναι ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο. Έχει επιλεγεί από τα τέλη Δεκεμβρίου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προετοιμασίας της κυπριακής αποστολής.

Ο Sandro έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Heinsberg της Γερμανίας από Αμερικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα και μόλις στα 15 του χρόνια έγραψε το πρώτο του τραγούδι. Πριν από δύο χρόνια συμμετείχε στο «The Voice» της Γερμανίας, φθάνοντας μέχρι τον ημιτελικό ενώ πέρυσι το καλοκαίρι έφτασε ανάμεσα στους φιναλίστ του New Wave Festival, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved