Αγάθωνας: Πώς από το ρεμπέτικο πάλκο βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision (vid)
Eurovision

Αγάθωνας: Πώς από το ρεμπέτικο πάλκο βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision (vid)

Στον ύπνο του πέθανε, σε ηλικία 65 ετών ο Αγάθωνας Ιακωβίδης ο οποίος είχε γίνει ευρέως γνωστός μέσα από την ανατρεπτική του συμμετοχή στη Eurovision το 2013.

O Αγάθωνας είχε δεχτεί σχεδόν αμέσως την πρόταση που του είχαν κάνει οι Koza Mostra για να συμμετάσχει μαζί τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό με το τραγούδι Alcohol is Free με την ελληνική συμμετοχή να τα πηγαίνει ανέλπιστα καλά πριν καν βρεθεί στη σκηνή τη μεγάλη βραδιά του τελικού.

Τελικά, η ελληνική συμμετοχή είχε κατακτήσει την έκτη θέση με τον Αγάθωνα να δηλώνει λίγο καιρό αφότου είχε επιστρέψει στην Ελλάδα: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με την έκτη θέση».

Ο αξέχαστος ρεμπέτης μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την εμπειρία του διαγωνισμού αλλά και το αποτέλεσμα είχε πει: «Μούντζωνα τους Ευρωπαίους μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Δεν μου άρεσε η έκτη θέση, ήθελα να βγούμε πρώτοι. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.

Μου άρεσε όλη η... φάση από τη στιγμή που ξεκινήσαμε μέχρι τη στιγμή που γυρίσαμε, αλλά με δυσαρέστησε η θέση». Όσο για τους λόγους που τον είχαν κάνει να πει το μεγάλο «ναι» και να συμμετάσχει στη Eurovision; Ο ίδιος είχε παραδεχτεί: «Ένας από τους τρεις λόγους που πήγα στη Eurovision ήταν για να βγούμε πρώτοι. Ο άλλος ήταν για να βοηθήσω τα παιδιά και ο τρίτος για να γνωρίσω την Παπαρίζου».

Για την... ιστορία να θυμίσουμε, νικήτρια του διαγωνισμού είχε αναδειχθεί η Δανία.

Δείτε παρακάτω πώς μας είχαν ψηφίσει το 2013 οι χώρες που συμμετείχαν:

Σαν Μαρίνο:12
Αλβανία:10
Ολλανδία:1
Αυστρία:7
Ηνωμένο Βασίλειο:8
Ισραήλ:2
Ουγγαρία:1
Ρουμανία:7
Αζερμπαϊτζάν:4
Νορβηγία:5
Αρμενία:8
Ιταλία:7
Φινλανδία:1
Λευκορωσία:6
Λετονία:1
Βουλγαρία:7
Βέλγιο:2
Ρωσία:10
Μάλτα:4
Γερμανία:6
Δανία:6
Μαυροβούνιο:8
Π.Γ.Δ.Μ:4
Κύπρος:12
Κροατία:5
Ελβετία:8

Θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο την εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision του 2013.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved