Eurovision 2021: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον διαγωνισμό! Πότε και πού θα διεξαχθεί εν μέσω COVID
Eurovision

Eurovision 2021: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον διαγωνισμό! Πότε και πού θα διεξαχθεί εν μέσω COVID

Eurovision 2021: Σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά, ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρόκειται να διεξαχθεί κανονικά. 

Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU), σε συνεργασία με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην Ολλανδία (AVROTROS, NOS, NPO), ανακοίνωσαν ότι τα τραγούδια θα παρουσιαστούν στις 18, 20 και 22 Μαΐου με τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας και αντισηπτικού σε όλους τους χώρους του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Εκείνο που μένει να δούμε, είναι αν θα υπάρχουν θεατές στις μεγάλες βραδιές, κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο στις αρχές της Ολλανδίας που θα πρέπει να ζυγίσουν την όλη κατάσταση εκείνες τις ημέρες.

Κατά τα άλλα, μέχρι τότε θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, μία από τις οποίες είναι να στείλουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν μια βιντεοσκοπημένη live εκτέλεση της συμμετοχής τους στην EBU μέχρι τέλη Μαρτίου. Και αυτό θα πρέπει να συμβεί στην περίπτωση που κάποιος καλλιτέχνης δεν μπορέσει να ταξιδέψει στο Ρότερνταμ ή κριθεί απαραίτητο να μπει σε καραντίνα και να μην είναι παρών στη ζωντανή μετάδοση του διαγωνισμού φέτος.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν σοβαροί περιορισμοί όπως περιορισμοί στα άτομα που θα ακολουθούν κάθε αποστολή αλλά και στους δημοσιογράφους που θα είναι στο Κέντρο Τύπου.

Πάντως, ο χώρος όπου θα διεξαχθούν οι τρεις μεγάλες βραδιές θα είναι το «Ahoy Arena», με τη συμμετοχή 41 χωρών.

Ο Μάρτιν Έστερνταλ, μιλώντας εκ μέρους της EBU, ξεκαθάρισε για τη Eurovision 2021:

«Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα επιστρέψει σίγουρα τον Μάιο παρά την πανδημία αλλά, στις επικρατούσες συνθήκες, είναι δυστυχώς αδύνατο να διοργανωθεί η εκδήλωση με τον συνηθισμένο τρόπο. Η ασφάλεια και η υγεία όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, από τις αποστολές έως τους καλλιτέχνες, είναι η προτεραιότητά μας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved