Eurovision 2021: Όσα δεν γνωρίζετε για τη διεξαγωγή φέτος! Πού και πότε θα γίνει!
Eurovision

Eurovision 2021: Όσα δεν γνωρίζετε για τη διεξαγωγή φέτος! Πού και πότε θα γίνει!

Eurovision 2021: Με τον κορονοϊό σε πρώτο πλάνο και την ανάγκη για ασφάλεια του κοινού, ο φετινός ευρωπαϊκός διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί φέτος με αυξημένα μέτρα και πολύ διαφορετικά από ό,τι στο παρελθόν. 

Και μπορεί πέρυσι να διεξάχθηκε μόνο μία διαδικτυακή φιέστα για το τραγούδι, χωρίς κάποιον νικητή όμως φέτος οι Ολλανδοί διοργανωτές αποφάσισαν ότι δεν παίρνει άλλη αναβολή. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι λόγω Covid θα υπάρξουν πολλές αλλαγές φέτος στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Ο 65ος Διαγωνισμού Τραγουδιού λοιπόν θα γίνει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τον ερχόμενο Μάιο και σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η EBU, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της τήρησης όλων των απαιτούμενων μέτρων κατά του COVID-19 όπως ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μιας και μέχρι τότε δεν θα έχουν αποκτήσει ανοσία όλοι οι λαοί, παρ' όλο που οι εμβολιασμοί στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες πηγαίνουν καλά.

Η EBU ανακοίνωσε τους όρους που πρέπει να τηρηθούν για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ολλανδία. Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί:

• Ο αριθμός των ατόμων κάθε αποστολής θα μειωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
• Θα δοθούν διαπιστεύσεις σε 500 δημοσιογράφους με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Ρότερνταμ και άλλες 1000 για δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός μέσω ενός διαδικτυακού, εικονικού με άλλα λόγια, press centre (κέντρο τύπου).
• Η παρουσία ή όχι κοινού στα σόου και σε δημόσιες εκδηλώσεις θα αποφασιστεί αργότερα, μέχρι τα μέσα Απριλίου.
• Στην περίπτωση παρουσίας κοινού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα καθοριστούν από την κυβέρνηση της Ολλανδίας.
• Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στο Ρότερνταμ για να εμφανιστούν ζωντανά στα σόου.
• Θα υπάρξουν συνολικά 9 σόου: 2 γενικές πρόβες για κάθε σόου και 3 ζωντανά σόου (2 ημιτελικοί στις 18 και 20 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 22 Μαΐου).

Όσο για την ελληνική συμμετοχή στην οποία πρωταγωνιστεί η Στεφανία Λυμπερακάκη, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει με τίτλο Last Dance.


Τo video clip του «Last dance», επιχειρεί κάτι πραγματικά πρωτότυπο. Να σχολιάσει μ’ έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, με την υπενθύμιση ότι, ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες στη ζωή, πάντα μπορεί να τις νικήσει η ελπίδα.

«Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Πήγασο και τον Άτλαντα, δοσμένα μ’ έναν ονειρικό, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο τρόπο», αναδεικνύεται το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού, που είναι η φράση «Κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή».

Γι’ αυτό και κλείνει με «το φως που πάντα νικάει το σκοτάδι», καλώντας όλους μας να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε την πίστη ότι σύντομα θα είναι παρελθόν ακόμη και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Τo video clip του «Last dance», φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Καρύδα.

Δείτε το παρακάτω:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved