Eurovision 2021 Α' Ημιτελικός: Αυτές οι χώρες πέρασαν στον τελικό (Pics-Vids)
Eurovision

Eurovision 2021 Α' Ημιτελικός: Αυτές οι χώρες πέρασαν στον τελικό (Pics-Vids)

Eurovision 2021: Ο Α’ Ημιτελικός της φετινής Eurovision ολοκληρώθηκε! Ποιες είναι οι χώρες που κατάφεραν να περάσουν στον μεγάλο τελικό;

Ας δούμε αρχικά όλες τις χώρες που διαγωνίστηκαν απόψε στον Α΄Ημιτελικό της Γιουροβίζιον:

Το συγκρότημα, The Roop με το τραγούδι «Discoteque» εκπροσώπησε τη Λιθουανία φέτος στον μουσικό διαγωνισμό!

Ήθελαν μετατρέψουν το σπίτι μας σε… ντισκοτέκ οι The Roop με το τραγούδι «Discoteque» στην 65η Eurovision και τα κατάφεραν!

Η Σλοβενία εκπροσωπήθηκε στη Γιουροβίζιον από την Anna Soklič και το τραγούδι «Heaven», σε σύνθεση των Ana Soklič, Bojan Simončič, Žiga Pirnat και στίχους των Charlie Mason, Ana Soklič, Žiga Pirnat.

Η Ana Soklič ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα σε νεαρή ηλικία σπουδάζοντας με την Alenka Dernač-Bunta, τον φημισμένο σλοβένικο μουσικό Darja Švajger (δύο φορές Σλοβένος εκπρόσωπος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision) και τον προπονητή τραγουδιού Nataša Nahtigal.

Την Manizha έστειλε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision η Ρωσία.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το «Russian Woman» της Manizha κέρδισε την ψήφο του κοινού και διαγωνίστηκε στον Α΄ Ημιτελικό.

Ο Tousin Michael Chiza, γνωστός ως Tusse, είναι Σουηδός τραγουδιστής με ρίζες του Κονγκό, ο οποίος έκανε κράτηση για το εισιτήριό του στην Eurovision όταν κέρδισε το "Melodifestivalen" από μια κατολίσθηση. Έδωσε τον καλύτερό του εαυτό απόψε εκπροσωπώντας τη Σουηδία.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SBS της Αυστραλίας πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η Montaigne και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας της χώρας δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και επομένως θα διαγωνιστούν εξ’ αποστάσεως με το «live-on-tape».

Η Montaigne διαγωνίστηκε στη φετινή διοργάνωση με το δυναμικό «Technicolour» και ήταν έτοιμη να καταπλήξει την Ευρώπη!

Ο Vasil Garvanliev από τα Σκόπια ερμήνευσε το τραγούδι «Here I Stand», σε σύνθεση Vasil Garvanliev, Davor Jordanovski, Borche Kuzmanovski και στίχους Vasil Garvanliev.

Ο Vasil Garvanliev, γνωστός απλώς και ως Vasil, γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1984 και ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι όταν ήταν 7 ετών συμμετέχοντας στα πιο δημοφιλή παιδικά μουσικά φεστιβάλ.

Η Lesley Roy εκπροσώπησε την Ιρλανδία στον Α΄ Ημιτελικό της Eurovision με το «Maps».
Το «Maps» γράφτηκε από την ποπ τραγουδοποιό μαζί με μια ομάδα που περιλαμβάνει τους Lukas Hallgren (παραγωγός της ελβετικής συμμετοχής το 2019), Philip Strand και Emelie Eriksson, και το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στο εθνικό πάρκο Wicklow Mountains έξω από το Δουβλίνο.

Η δικιά μας Έλενα Τσαγκρινού εκπροσώπησε την Κύπρο με το El Diablo και ήταν πραγματικά πάρα πολύ εντυπωσιακή. Ανέβηκε στη σκηνή και κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα.

Το «Fallen Angel» του ΤΙΧ είναι το τραγούδι που κέρδισε τις εντυπώσεις του νορβηγικού κοινού και εκπροσώπησε τη σκανδιναβική χώρα στην 65η Eurovision.
Ο ΤΙΧ κατάγεται από το προάστιο του Όσλο, Bærum, και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στη χώρα του.

Ο γνωστός και επιτυχημένος καλλιτέχνης επέλεξε το ψευδώνυμο TIX, επιδιώκοντας να συνδέσει το όνομά του με τα βιώματα που είχε μεγαλώνοντας με το σύνδρομο Tourette, ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις ακούσιων τικ.

Η Κροατία εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2021 από την Albina και το τραγούδι «Heaven», σε σύνθεση και στίχους των Branimir Mihaljević, Max Cinnamon, Tihana Buklijaš Bakić. H Albina Grčić γεννήθηκε στις Φεβρουαρίου 1999 στο Split της Κροατίας και είναι μοντέρνα/pop τραγουδίστρια.

Το Βέλγιο εκπροσωπήθηκε φέτος από τους Hooverphonic και το τραγούδι «The Wrong Place», σε σύνθεση και στίχους των Alex Callier, Charlotte Foret.

Οι συστάσεις για τους Hooverphonic για πολλούς είναι περιττές. Το συγκρότημα από το Sint-Niklaas του Βελγίου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της Γηραιάς Ηπείρου, με παγκόσμια μουσική αναγνώριση. Μετέτρεψαν τη σκηνή της Γιουροβίζιον σε... ροκ συναυλία!

Το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε από την Eden Alene και το τραγούδι «Set me free», σε σύνθεση και στίχους Amit Mordechay, Ido Netzer, Noam Zlatin, Ron Carmi.

Η σκηνική της παρουσία, τη βραδιά του Α' Ημιτελικού, ήταν εκπληκτική. Αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις όμως ήταν τα μαλλιά της. Ήταν πιασμένα περίτεχνα και ψηλά θυμίζοντας τιάρα βασίλισσας. Τα νύχια της λευκά και μακριά!

Η Eden Alene γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 2000 στην Ιερουσαλήμ από Εβραίους γονείς που γεννήθηκαν στην Αιθιοπία και μετανάστευσαν στο Ισραήλ.

Η δημοφιλής καλλιτέχνης της Ρουμανίας ROXEN ερμήνευσε το τραγούδι «Amnesia» στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η καλλιτέχνιδα συνεργάστηκε με τους τραγουδοποιούς και παραγωγούς Adelina Stinga και Victor Bourosu για το μουσικό κομμάτι που έστειλε η Ρουμανία στο Ρότερνταμ.

Η Efendi από το Αζερμπαϊτζάν εκπροσώπησε τη χώρα της με το τραγούδι «Μata Hari». Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για την ιστορία της Μάτα Χάρι, που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε ως κατάσκοπος κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δημιουργοί του, είναι οι Amy van der Wel, Luuk van Beers, Tony Cornelissen και Josh Earl.

Με διαφορετικό τραγούδι είδαμε την συμμετοχή της Ουκρανίας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ.
Το Go_A είναι μια στολή ηλεκτρολαογραφίας, που ειδικεύεται στη σύγχρονη αναδιατύπωση των παραδοσιακών ουκρανικών ιστοριών που έχουν περάσει από πολλές γενιές από στόμα σε στόμα.

Η Ουκρανία εκπροσωπήθηκε στη φετινή Eurovision από τους Go_A και το τραγούδι «Shum», σε σύνθεση των Taras Shevchenko, Kateryna Pavlenko και στίχους του Kateryna Pavlenko. Η Kateryna επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο δερμάτινο ρούχο με ένα πολύ πυκνό πράσινο μάλλινο κασκόλ. Συνοδευόταν από δύο χορευτές που κρατούσαν φωτεινούς δίσκους, που έμοιζαν με ντέφια! Τόσο οι χορευτές όσο και τα υπόλοιπα μέλη των Go_A ήταν ντυμένα με μαύρα παντελόνια και λευκά μπλουζάκια. Η οθόνη γέμισε σε κάποια στιγμή με ανθρώπινες φιγούρες που έτρεχαν ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής.

Η 18χρονη Destiny ερμήνευσε το "Je Me Casse", ένα τραγούδι που κινείται σε ρυθμούς τσάρλεστον, το οποίο θίγει το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και εκπροσωπεί τη Μάλτα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Από την αρχή ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί ωστόσο άκουσε διάφορα για το look της και τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της επέλεξαν να το αλλάξουν!

Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/05, είναι οι εξής:

1. Νορβηγία

2.Ισραήλ

3.Ρωσία

4. Αζερμπαϊτζάν

5. Μάλτα

6. Λιθουανία

7. Κύπρος

8.Σουηδία

9. Βέλγιο

10. Ουκρανία

Δείτε τη στιγμή της ανακοίνωσης των χωρών που πέρασαν στο μεγάλο τελικό στο βίντεο που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved