Eurovision 2021 Β’ Ημιτελικός: Αυτές οι χώρες πέρασαν στον τελικό (Pics-Vids)
Eurovision

Eurovision 2021 Β’ Ημιτελικός: Αυτές οι χώρες πέρασαν στον τελικό (Pics-Vids)

Eurovision 2021: Το βράδυ της Πέμπτης (20/5) ολοκληρώθηκε και ο  Β' Ημιτελικός στο Ρότερνταμ. 

Ποιες χώρες κατάφεραν να περάσουν στον τελικό της Eurovision και διεκδικούν τη νίκη;

Ας δούμε μία - μία όλες τις εμφανίσεις του Β' Ημιτελικού της φετινής Γιουροβίζιον:

Η Senhit εκπροσώπησε τον Άγιο Μαρίνο στον Β΄ Ημιτελικό της Eurovision με το τραγούδι «Adrenalina». Γεννημένη στη Μπολόνια της Ιταλίας από γονείς που προέρχονται από την Ερυθραία, η Senhit είναι μια ερμηνεύτρια που συνδυάζει τις αφρικανικές ρίζες με το ιταλικό στιλ και με την ευρωπαϊκή electro-pop.

Η Εσθονία εκπροσωπήθηκε από τον Uku Suviste και το τραγούδι «The Lucky One», σε σύνθεση του Uku Suviste και στίχους Uku Suviste, Sharon Vaughn. Ο Uku Suviste γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1982 στη περιοχή Võru της Εσθονίας. Είναι τραγουδιστής, πιανίστας, τραγουδοποιός αλλά και μουσικός παραγωγός.

Ο Benny Cristo ερμήνευσε για την Τσεχία το τραγούδι «omaga»! Ο γεννημένος στο Plzeň της Τσεχίας καλλιτέχνης με ρίζες από την Αγκόλα, μπορεί πλέον να προσθέσει στο βιογραφικό του μια δεύτερη συμμετοχή στη Eurovision!

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε καθώς η Stefania πήρε τη θέση της στη σκηνή του Rotterdam Ahoy και εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Η Stefania φόρεσε μια ολόσωμη μωβ φόρμα δια χειρός Βρεττού Βρεττάκου, η οποία άφηνε γυμνά τα χέρια της, μωβ γάντια που έφταναν ως τον αγκώνα και ψηλές μπότες ίδιου χρώματος. Κατάφερε να εντυπωσιάσει ερμηνεύοντας το Last Dance.

Εμπνευσμένος από τις παραστάσεις του πατέρα του μπροστά σε ένα τοπικό ροκ συγκρότημα, ο Vincent έμαθε να παίζει πιάνο, κιθάρα, ντραμς και μπάσο μέχρι την ηλικία των 11 ετών. Έχοντας χάσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, ο Vincent επέστρεψε και ενθουσιασμένος για την ερμηνεία της νέας του συμμετοχής, Amen, η οποία θα δείξει την εντυπωσιακή σειρά φωνητικών και φωνητικών του.

Η Αυστρία εμφανίστηκε στην 5η θέση του δεύτερου ημιτελικού ακριβώς μετά την ελληνική συμμετοχή.

H Πολωνία εκπροσωπήθηκε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision από τον Rafał και το τραγούδι «The Ride». Το «The Ride» σε σύνθεση και στίχους των Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson, Johan Mauritzson έκλεψε τις εντυπώσεις.

Με τη Natalia Gordienko και το «SUGAR» φέτος η Μολδαβία.

Το τραγούδι συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και ο Philipp Kirkorov, ενώ οι στίχοι είναι του Mikhail Gutseriev και της Sharon Vaughn.

Η Ισλανδία με τους Daði Freyr & Gagnamagnið, επέστρεψε στον διαγωνισμό με έναν και μόνο στόχο... τη νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision. Στις 23 Οκτωβρίου 2020, το RÚV επιβεβαίωσε ότι ο Daði και η μπάντα του Gagnamagnið θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στο διαγωνισμό της Eurovision το 2021. Το τραγούδι, με τίτλο "10 Years" κυκλοφόρησε στις 13 Μαρτίου.

Ένας… ανεμοστρόβιλος τρέλας φύσηξε στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ την Πέμπτη 20 Μαΐου. Η τριμελής μπάντα των Hurricane διαγωνίστηκε για τη Σερβία στον Β΄ Ημιτελικό, ερμηνεύοντας το pop dance τραγούδι «Loco Loco».

Η Γεωργία εκπροσωπήθηκε από τον Tornike Kipiani και το τραγούδι «Υου», σε σύνθεση και στίχους του ίδιου.

O Tornike Kipiani γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1987 στη Τιφλίδα της Γεωργίας. Από μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για τη μουσική και τη σύνθεση αλλά όχι τόσο για το τραγούδι. Στα 19 του σχημάτισε τη δική του μπάντα όμως δεν μπορούσε να βρει κάποιον για να καλύψει τη θέση του βασικού τραγουδιστή.

Η Αλβανία εκπροσωπήθηκε από την Ελληνικής καταγωγής Anxhela Peristeri. Η τραγουδίστρια έχει ελληνικό όνομα, καθώς όπως έχει αποκαλύψει η ίδια γεννήθηκε στην Κορυτσά και ο πατέρας της έχει ελληνική καταγωγή.
Η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως υπήρχε για χρόνια η σκέψη για τη συμμετοχή της στο Festivali i Këngës και πως η επιλογή του “Karma” έγινε ανάμεσα σε 2-3 κομμάτια.

H Πορτογαλία εκπροσωπήθηκε από τους The Black Mamba και το τραγούδι «Love is on my side», σε σύνθεση και στίχους Pedro Tatanka.

Οι The Black Mamba είναι ένα πορτογαλικό συγκρότημα που ασχολείται κυρίως με τη blues, soul και funk μουσική. Αποτελείται από τους Pedro Tatanka, Miguel Casais, Marco Pombinho, Rui Pedro “Pity” Vaz και Guilherme “Gui” Salgueiro.

Με ένα ιδιαίτερο κομμάτι διαγωνίστηκε φέτος η Βουλγαρία. Το Growing Up is Getting Old μιλά για ένα ταξίδι στην αυτοβελτίωση, επανεξετάζοντας τις ρίζες και τα μέρη που νιώθει κανείς ασφαλής. Κατά τη σύνταξη του τραγουδιού, η τραγουδίστρια από τη Βουλγαρία αποκάλυψε ότι σκεφτόταν τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή της: τη μητέρα της, τον πατέρα της, την αδερφή της και τους φίλους της. Η VICTORIA έγινε δημοφιλής μετά τη συμμετοχή της στην 4η σεζόν του X Factor Bulgaria και το ενδιαφέρον για τη μουσική της αυξήθηκε περαιτέρω όταν ανακοινώθηκε ως εκπρόσωπος της Βουλγαρίας για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Ευρώπης το 2020.

Στη… «σκοτεινή πλευρά» θέλησαν να μας μεταφέρουν οι Blind Channel με το «Dark Side», το τραγούδι που διεκδίκησε και κέρδισε στον μουσικό διαγωνισμό «Uuden Musiikin Kilpailu» το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη Φινλανδία στον Β΄ Ημιτελικό της 65ης Eurovision.

Η Λετονία κατέβηκε στο διαγωνισμό με το τραγούδι The Moon is Rising το οποίο ερμήνευσε η Samanta Tīna.

Για να επιλεγεί το τραγούδι της Λετονίας η κρατική τηλεόραση οργάνωσε διήμερο φεστιβάλ δημιουργών.

Πίσω από το τραγούδι "κρύβονται" οι παραγωγοί SKVR (Oskars Uhaņs) και Aminata Savadogo, που είχαν κατακτήσει την 6η θέση 2014 στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Love Injected.

Ο 22χρονος ερμηνευτής, Gjon, τραγούδησε στη σκηνή της Ahoy Arena το τραγούδι “Tout l’ Univers”, εκπροσωπώντας την Ελβετία. Εκτός σκηνής, ο Gjon απολαμβάνει να διαβάζει ποίηση και είναι συχνός επισκέπτης σε θέατρα και μουσεία.

Οι Fyr & Flamme ερμήνευσαν το τραγούδι «Øve os på hinanden» έπειτα από τη νίκη τους στον εθνικό τελικό της Δανίας, Grand Prix Dansk Melodi. Ήδη δημοφιλείς στη χώρα τους, οι Fyr & Flamme είχαν μεγάλη επιτυχία με τα singles τους, «Kamæleon» και «Menneskeforbruger». Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η χώρα στέλνει τραγούδι στη Eurovision εξ’ ολοκλήρου στα δανικά. Η πρώτη ήταν το 1997, όταν ο Kølig Kaj ερμήνευσε το «Stemmen i mit live» στο Δουβλίνο.

Αυτές οι χώρες πέρασαν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/05:

1. Αλβανία

2. Σερβία

3. Βουλγαρία

4. Μολδαβία

5. Πορτογαλία

6. Ισλανδία

7. Σαν Μαρίνο

8. Ελβετία

9. Ελλάδα

10.Φινλανδία

Δείτε τη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved