Eurovision: Σαν σήμερα: Η Έλενα Παπαρίζου κατακτά την πρώτη θέση και κάνει περήφανη την Ελλάδα
Eurovision

Eurovision: Σαν σήμερα: Η Έλενα Παπαρίζου κατακτά την πρώτη θέση και κάνει περήφανη την Ελλάδα

Eurovision: Μία ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021 θυμόμαστε την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου που είχε κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.

Αυτό μάλιστα είχε συμβεί σαν σήμερα! Συμπληρώνονται λοιπόν 16 χρόνια από τη μεγάλη νίκη στον 50ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με την απόλυτη επιτυχία «My Number One».

Η Έλενα Παπαρίζου είχε ξεκινήσει τη σόλο πορεία της μετά τους Antique (και την 3η θέση στη Eurovision του 2001 με το «Die For You») και είχε ήδη κυκλοφορήσει το παρθενικό προσωπικό της άλμπουμ με τις μεγάλες επιτυχίες «Αναπάντητες Κλήσεις», «Τρελή Καρδιά», «Κάτσε Καλά», «Αντιθέσεις» κ.ά.

Όταν συμμετείχε στη Eurovision με τους Antique.

Τότε, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ αποφάσισαν να προτείνουν στην Έλενα Παπαρίζου στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το 2005, ο οποίος διεξήχθη στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ο πήχης ήταν ήδη υψηλά διότι είχε προηγηθεί η συμμετοχή του Σάκη Ρουβά που έφερε την τρίτη θέση με το «Shake It». Καθώς η Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2004, το τραγούδι προκρίθηκε αυτόματα για τον τελικό το 2005.

Το τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου δεν επιλέχθηκε απευθείας από κάποια επιτροπή ή υπεύθυνο, αλλά κλήθηκαν οι συνθέτες και οι στιχουργοί να καταθέσουν τις δημιουργίες τους.

Τελικά, από τα 100 περίπου τραγούδια που στάλθηκαν, επιλέχθηκαν για να ριχθούν στη μάχη τέσσερα τραγούδια. Ήταν το «O.K.» (Χριστόδουλος Σιγανός / Χρ. Σιγανός – Valentino), το «Let’s Get Wild» (Douglas Carr), η μετέπειτα επιτυχία «The Light In Our Soul» (Κώστας Μπίγαλης) και φυσικά το «My Number One» (Χρήστος Δάντης / Χρ. Δάντης – Ναταλία Γερμανού).

Ο ελληνικός τελικός είχε διοργανωθεί με επιτυχία στο «Fever», στις 2 Μαρτίου 2005.

Κριτική επιτροπή και τηλεθεατές έδωσαν τη συντριπτική πρωτιά στο «My Number One», με τη διπλάσια διαφορά ψήφων από το δεύτερο στην κατάταξη τραγούδι, το «O.K.».

Το «My Number One» ήταν ένα πρωτότυπο έως τότε άκουσμα, συνδυάζοντας άφθονα ελληνικά στοιχεία και ήταν αισθητή η παρουσία της λύρας.

Το βράδυ της 21ης Μαΐου 2005, η 23χρονη τότε Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε στη σκηνή με μεγάλη αυτοπεποίθηση και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της κάτι που φάνηκε και εκ του αποτελέσματος.

Από την αρχή του televoting ξεκαθάρισαν τη θέση τους δύο φαβορί, η Ελλάδα και η Μάλτα! Το «My Number One» έγινε το τραγούδι που συγκέντρωσε τα περισσότερα δωδεκάρια -10 για την ακρίβεια στον αριθμό- ένα ρεκόρ που καταρρίφθηκε δις από τον Alexander Rybak το 2009 και τη Loreen το 2012.

Το τελικό αποτέλεσμα έστεψε νικήτρια την Έλενα Παπαρίζου, δίνοντας στο «My Number One» συνολικά 230 πόντους, ανήμερα μάλιστα της ονομαστικής της εορτής. Το καλύτερο δώρο!

Αφού η Ελλάδα κέρδισε τη Eurovision, ένα μαζικό πάρτι ξεκίνησε στους δρόμους της Αθήνας. Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους με ελληνικές σημαίες και άρχισαν να τραγουδούν το "My Number One", καθώς και να πατάνε κόρνες αυτοκινήτων. Αυτό ήταν παρόμοιο με τη στιγμή που όταν κέρδισε η Ελλάδα το Euro 2004, το Eurobasket 2005 και όταν η Ελλάδα κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA ​​2006.

Το τραγούδι, βρέθηκε στα charts πολλών ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών με αξιοσημείωτη στιγμή την οκτάδα του “Billboard” για το αμερικανικό Dance Club Songs chart και την 25άδα των Hot Dance Singles Sales.

Σε σχετική ψηφοφορία του βρετανικού BBC Radio 2 το 2015, το «My Number One» αναδείχθηκε από τους ακροατές ως η καλύτερη νικητήρια συμμετοχή στα χρονικά του θεσμού της Eurovision.

Και όσα χρόνια κι αν περάσουν, η δικιά μας Έλενα Παπαρίζου θα είναι η «Number One» τραγουδίστρια της ελληνικής δισκογραφίας!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved