Eurovision 2021 Α’ Ημιτελικός: Η λαμπερή έναρξη της βραδιάς (Pics&Vid)
Eurovision

Eurovision 2021 Α’ Ημιτελικός: Η λαμπερή έναρξη της βραδιάς (Pics&Vid)

Eurovision 2021 Α’ Ημιτελικός: Παρά τους προβληματισμούς, την επέλαση του κορονοϊού αλλά και τις πολλές αλλαγές που επήλθαν λόγω της πανδημίας, η διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού της Eurovision είναι γεγονός!

Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον επέστρεψε και πάλι στους δείκτες μας. Το 2020 λόγω covid-19 η Eurovision δεν πραγματοποιήθηκε. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της όπου δεν διεξήχθη ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού.

Ο Α' ημιτελικός όπως και ο Β' ημιτελικός λαμβάνει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο και κλειστό στάδιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, Rotterdam Ahoy.

Από τα εγκαίνια του το 1950, το κέντρο έχει φιλοξενήσει πολλές εκθέσεις, συνέδρια, συναυλίες και μουσικά γεγονότα και απόψε η βραδιά δεν θα μπορούσε να «ανοίξει» πιο εντυπωσιακά.

Το θέμα για τον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι το ελπιδοφόρο «Open Up».

«Νιώστε την ελευθερία να ολοκληρώσετε το σύνθημα με τον δικό σας τρόπο. Βρήκαμε ότι ήταν σημαντικό να επιλέξουμε ένα θέμα που να αντικατοπτρίζει το πνεύμα της εποχής μας. Με το σύνθημα καλούμε θερμά τους ανθρώπους να ανοίγονται σε διαφορετικές απόψεις, ιστορίες και στη μουσική», είχε δηλώσει η Sietse Bakker, το 2019.

Παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού είναι οι: Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit και Nikkie de Jager.

Η Chantal Janzen είναι γνωστή τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια, η Edsilia Rombley είναι παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και δύο φορές έχει συμμετάσχει στη Eurovision, ο Jan Smit είναι επιτυχημένος τραγουδιστής, παρουσιαστής και σχολιαστής της Eurovision για την Ολλανδία και η Nikkie de Jager είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης μαλλιών και μακιγιάζ και γκουρού ομορφιάς με περισσότερους από 13 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube.

Ο πρώτος ημιτελικός άνοιξε με το νικητή του 2019, Ντάνκαν Λόρενς, να ερμηνεύει το "Feel Something".

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας είδαμε την τραγουδίστρια Νταβίνα Μικέλε και την ηθοποιό Θέκλα Ρόιτεν σε μια διαλειμματική πράξη με τίτλο "The Power of Water", με επίκεντρο την ιστορία της Ολλανδίας για τη διαχείριση του νερού.

Ο σχεδιασμός της σκηνής είναι εμπνευσμένος από το θέμα «Open Up» και το τυπικό ολλανδικό τοπίο.

«Ο σχεδιασμός δείχνει τη σύνδεση μεταξύ ουρανού, θάλασσας και ξηράς. Ο ορίζοντας συνδέει αυτά τα στοιχεία και αυτός ο ορίζοντας θα λειτουργήσει ως παράθυρο για να ανοίξει ο κόσμος της Eurovision 2021. Η κάτοψη της σκηνής είναι εμπνευσμένη από τα κανάλια και τις γέφυρες που συνδέουν τη γη και το νερό στις Κάτω Χώρες. Με αυτό το σχέδιο, θέλουμε να φέρουμε τους καλλιτέχνες όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κοινό», είχε δηλώσει ο υπεύθυνος.

Μια μεγάλη ημιδιάφανη οθόνη LED θα χρησιμοποιηθεί στο Ahoy Arena κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων. Η οθόνη έχει πλάτος 22 μέτρα και ύψος 5 μέτρα και μπορεί να χρησιμεύσει ως φόντο.

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, θα το ανακοινώσει ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα κατακτήσει μια σημαντική πρωτιά: θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Απόψε θα δούμε να διαγωνίζονται τις εξής χώρες: Πρώτος Ημιτελικός (18 Μαΐου)

1. Λιθουανία
2. Σλοβενία
3. Ρωσία
4. Σουηδία
5. Αυστραλία
6. Σκόπια
7. Ιρλανδία
8. Κύπρος
9. Νορβηγία
10. Κροατία
11. Βέλγιο
12. Ισραήλ
13. Ρουμανία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Ουκρανία
16. Μάλτα

Φυσικά, από το πρώτο λεπτό, η αγωνία για το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού της Eurovision στον τελικό έχει χτυπήσει κόκκινο!

Πάμε να απολαύσουμε την φαντασμαγορική έναρξη στο βίντεο που ακολουθεί

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved