Eurovision 2021 Α' Ημιτελικός: Νορβηγία: O χαρισματικός Tix τα... «έσπασε» on stage!
Eurovision

Eurovision 2021 Α' Ημιτελικός: Νορβηγία: O χαρισματικός Tix τα... «έσπασε» on stage!

Eurovision 2021 Α' Ημιτελικός: O Tix και οι τέσσερις δαίμονές του ανέβηκαν στη σκηνή της φετινής Eurovision με το “Fallen angel”!

Η Νορβηγία λοιπόν εκπροσωπήθηκε στη Γιουροβίζιον από τον Tix και το τραγούδι «Fallen angel», σε σύνθεση του Andreas Haukeland και στίχους των Andreas Haukelad, Emelie Hollow, Mathias Haukeland και σίγουρα είναι από τις συμμετοχές που θέλουν τη νίκη!

Ο φωτισμός έπεφτε πάνω του και ο ίδιος φωτιζόταν επίσης ενώ παράλληλα είδαμε και αστραπές με συννεφα στο φόντο. Οι “διάβολοι” τριγύρω του ήταν κρυμμένοι στα σκοτάδια. Οι φωτιές πρωταγωνίστησαν!

O ΤΙΧ, όπως γράφεται το καλλιτεχνικό του όνομα, είναι από τους πιο σπουδαίους και επιτυχημένους Νορβηγούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1993 στο Bærum της Νορβηγίας και εκτός από τραγουδιστής, είναι επίσης μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων. Ως παιδί έπεφτε πολύ συχνά θύμα bullying από τους συμμαθητές του στο σχολείο οι οποίοι τον φώναζαν «τιξ», λόγω του συνδρόμου Tourette από το οποίο έπασχε.

Αργότερα, η προσφώνηση αυτή μετατράπηκε σε καλλιτεχνικό όνομα δείχνοντας έτσι τη δύναμη που έκρυβε μέσα του.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 έκανε πρεμιέρα το ντεμπούτο άλμπουμ του με γενικό τίτλο «Dømt og berømt» το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε στο #2 των Νορβηγικών charts! Το 2017 έγραψε μεταξύ άλλων το κομμάτι «Game time» το οποίο κυκλοφόρησε ο Flo Rida σε συνεργασία με τον Sage The Gemini ενώ άλλο ένα τραγούδι του που γνώρισε παγκόσμια εμπορική επιτυχία είναι το «Sweet but psycho» που κυκλοφόρησε το 2018 η Ava Max.

Το 2021 συμμετείχε για πρώτη φορά στον εθνικό τελικό της Νορβηγίας για τη Eurovision και αμέσως χαρακτηρίστηκε φαβορί. Ο τίτλος επικράτησε και ο TIX στέφθηκε μεγάλος νικητής του τελικού χάρη στη σύνθεση «Fallen angel».

Δείτε την εμφάνισή του στη σκηνή της Eurovision στο βίντεο που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved