Eurovision 2021 A’ Hμιτελικός: Ρωσία: Με παραδοσιακή φορεσιά η Manizha υμνεί τη γυναίκα
Eurovision

Eurovision 2021 A’ Hμιτελικός: Ρωσία: Με παραδοσιακή φορεσιά η Manizha υμνεί τη γυναίκα

Eurovision 2021 A’ ημιτελικός: H Ρωσία εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2021 από την Manizha και το τραγούδι «Russian woman», σε σύνθεση Ori Avni, Ori Kaplan και στίχους Marizha Signi.

«Be gratefull, Be yourself, Be strong» μας προτρέπει η Ρωσίδα καλλιτέχνης και στέλνει το μήνυμά της.

H Manizha Dalerovna Sangin (aka Manizha) ερμήνευσε ένα τραγούδι για όλες τις γυναίκες της Ρωσίας. Σύμφωνα με την τραγουδοποιό, το «Russian Woman» εμπνέεται από το πώς έχει αλλάξει η Ρωσίδα γυναίκα μέσα από μια συναρπαστική διαδρομή στο πέρασμα των αιώνων.

H Manizha βγήκε μέσα από το φόρεμα και έμεινε την κόκκινη φόρμα που τράβηξε τα βλέμματα και απέσπασε το πιο δυνατό χειροκρότημα. Στην οθόνη είδαμε δεκάδες πρόσωπα να τραγουδούν μαζί της ενώ στο τέλος σχημάτισαν τον τίτλο του τραγουδιού στην οθόνη.

Στην μοναδική αυτή εμφάνιση της κυριάρχησαν έντονα χρώματα όπως κόκκινο, μπλε και κίτρινο.

Η Μανίζα ξεκίνησε την καριέρα της το 2003, ερμηνεύοντας ως παιδική τραγουδίστρια. Συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού για παιδιά, κερδίζοντας το Grand Prix του διαγωνισμού Rainbow Stars στην Γιούρμαλα, ήταν νικήτρια του φεστιβάλ Ray of Hope που διοργάνωσε η Mir και ήταν νικήτρια του του διαγωνισμού Kaunas Talent στο Κάουνας. Ηχογράφησε διάφορα τραγούδια τόσο στα ρωσικά όσο και στα τατζικικά, πριν συμμετάσχει στο μουσικό έργο Ru.Kola το 2007. Εκείνη τη χρονιά, ήταν στους φιναλίστ στον διαγωνισμό μουσικής Five Stars στο Σότσι.

Η Μανίζα εγκατέλειψε αργότερα το συγκρότημα Ru.Kola και εντάχθηκε στο ρωσικό συγκρότημα Assai το 2011. Αργότερα έφυγε από τους Assai για να ενταχθεί στο Krip De Shin λίγο μετά, το οποίο δημιουργήθηκε μαζί με άλλα πρώην μέλη των Assai. Με τον Krip De Shin, ηχογράφησε ένα EP και έπαιξε σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ σε ολόκληρη τη Ρωσία. Λόγω δημιουργικών διαφορών μεταξύ της και της μπάντας, αργότερα επέλεξε να αποχωρήσει από την ομάδα. Αφού αποχώρησε από την ομάδα, η Μανίζα μετακόμισε στο Λονδίνο, και αργότερα άρχισε να μελετά τη γκόσπελ μουσική στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Το 2016, η Μανίζα επέστρεψε στη μουσική της καριέρα, με την κυκλοφορία αρκετών ανεξάρτητων single. Τα single ξεκίνησαν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου στούντιο άλμπουμ , του Manuscript, το οποίο κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον Φεβρουάριο του 2017. Μετά την κυκλοφορία του Manuscript, η Μανίζα άρχισε να εργάζεται για τη δεύτερη έκδοση.

Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, το ЯIAM κυκλοφόρησε αργότερα τον Μάρτιο του 2018. Κατά την περιγραφή του άλμπουμ, η Μανίζα δήλωσε ότι βασίστηκε στην «αρχιτεκτονική της προσωπικότητας» ενός ατόμου.

Το ντεμπούτο σόλο EP, το Womanizha κυκλοφόρησε αργότερα τον επόμενο χρόνο, τον Απρίλιο του 2019. Τον Μάρτιο του 2021, η Μανίζα επιβεβαιώθηκε ότι θα συμμετείχε στον ρωσικό εθνικό τελικό για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 με το τραγούδι "Russkaya zhenshchina".

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 8 Μαρτίου 2021, όπου η Μανίζα ανακηρύχθηκε νικήτρια αφού έλαβε το 39,7% της δημόσιας ψήφου.

Λέτε η Ρωσία να είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού της Eurovision στον τελικό;

Δείτε την εμφάνιση της Ρωσίας στον Α' Ημιτελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved