Eurovision 2021: Εκτός η Ισλανδία λόγω κορονοϊού! Τι θα γίνει με τη συμμετοχή της;
Eurovision

Eurovision 2021: Εκτός η Ισλανδία λόγω κορονοϊού! Τι θα γίνει με τη συμμετοχή της;

Eurovision 2021 Β' Ημιτελικός: Σκούρα τα πράγματα για την αποστολή της Ισλανδίας στο Ρότερνταμ αφού διαπιστώθηκε πως μέλος της έχει προσβληθεί από κορονοϊό

Φυσικά, μετά την διαπίστωση αυτή τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για την απομόνωση της συγκεκριμένης αποστολής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Ισλανδών και του κρατικού καναλιού RUV της χώρας: "Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα μέλη των Gagnamagnið, εκπροσώπων της Ισλανδίας είχε θετικό τεστ για COVID-19. Το Σαββατοκύριακο είχαμε ενημερωθεί ότι ένα άλλο μέλος της αποστολής της Ισλανδίας, εκτός του συγκροτήματος, είχε θετικό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, αυτή την ώρα έχουμε δύο μέλη της ισλανδικής αποστολής σε καραντίνα με ενεργή λοίμωξη.

Δυστυχώς το γεγονός αυτό στενοχωρεί ιδιαίτερα τους φίλους του διαγωνισμού και ακόμα περισσότερο τους Ισλανδούς. Είναι βέβαιο ότι ο Daði Freyr και οι Gagnamagnið δεν θα εμφανιστούν ζωντανά στο αποψινό Σόου των Κριτών (Jury Rehearsal) και είναι απίθανο να παίξουν ζωντανά στον αυριανό 2ο ημιτελικό. Εάν η Ισλανδία καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου θεωρείται επίσης απίθανο να επιτραπεί να εμφανιστούν ζωντανά".

Το θέμα είναι τι θα γίνει όμως με τη συγκεκριμένη συμμετοχή από τη στιγμή που το συγκρότημα και οι υπόλοιποι της αποστολής είναι ήδη απομονωμένοι.

Σύμφωνα με τον κανόνα της EBU που αναγκάστηκε να τον βγάλει εν μέσω πανδημίας, οι αποστολές που λόγω κορονοϊού δεν θα καταφέρουν να είναι στα live, θα μπορούν να διαγωνιστούν με ηχογραφημένο βίντεο που έχει αποστείλει κάθε χώρα που συμμετέχει. Προνοώντας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι διοργανωτές αποφάσισαν να έχουν μία τέτοιου είδους ασφαλιστική δικλείδα ώστε να μην πάει τόσος κόπος και προετοιμασία μηνών χαμένα λόγω του κορονοϊού.

Δείτε το βίντεο με τη δεύτερη πρόβα των Ισλανδών:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved