Eurovision: Πρώην συμμετέχοντες μιλούν στο gossip-tv και κάνουν τις προβλέψεις τους για τον νικητή!
Eurovision

Eurovision: Πρώην συμμετέχοντες μιλούν στο gossip-tv και κάνουν τις προβλέψεις τους για τον νικητή!

Eurovision: Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2021 πλησιάζει σε λίγες μόνο ώρες και κάποιοι καλλιτέχνες που είχαν εκπροσωπήσει παλαιότερα μίλησαν αποκλειστικά στο gossip-tv!

Η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Θάνος Καλλίρης, ο Λούκας Γιώρκας και ο Νικόλας Ραπτάκης μιλώντας αποκλειστικά στο gossip-tv μοιράστηκαν μαζί μας τις δικές τους εμπειρίες, έκαναν τις δικές τους προβλέψεις για το μεγάλο αποτέλεσμα του τελικού.

Επιπλέον απάντησαν πως τους φάνηκαν τα τραγούδια όλων των χωρών, της Κύπρου με την Έλενα Τσαγκρινού και το "El Diablo" αλλά και της δικής μας Στεφανίας Λιμπερακάκη με το "Last Dance".

Ας ξεκινήσουμε με την αγαπημένη Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα το 1977 με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μαριάννα Τόλη, και Ρόμπερτ Ουίλιαμς με το τραγούδι "Μάθημα Σολφέζ".

Πώς βλέπετε τις φετινές συμμετοχές της Ελλάδας με την Στεφανία Λυμπερακάκη και της Κύπρου με την Έλενα Τσαγκρινού; Πια είναι τα δικά σας προγνωστικά;

Δεν ξέρω από προγνωστικά αν θα είμαι πάρα πολύ καλή γιατί δεν είχα το χρόνο να ακούσω όλα τα υπόλοιπα τραγούδια της Eurovision. Δεν έχω προλάβει να δω αν έχει πολλά ρυθμικά κομμάτια φέτος ο διαγωνισμός, σε τι σειρά θα βγουν τα κορίτσια μας, είναι όλα θέμα λεπτών ισορροπιών. Όσον αφορά για το πώς μου φαίνονται τα τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου με συγκινεί και με ευχαριστεί ότι δυο νέες κοπέλες με πολλές δυνατότητες και στη φωνή αλλά και στην σκηνική παρουσία (γιατί είναι κούκλες) θα εκπροσωπήσουν τις δυο χώρες, όπου η μια στηρίζει ανέκαθεν την άλλη και στη φάση που βρισκόμαστε, θα ήθελα να πω ότι εκτός από τα τραγούδια που είναι πάρα πολύ ωραία, πιστεύω ότι ο Φωκάς Ευαγγελινός θα κάνει το θαύμα του για ακόμη μια φορά. Η Στεφανία Λυμπερακάκη μου αρέσει πολύ και πιστεύω ότι «το έχει», έχει αστέρι και θα έχει μια πάρα πολύ καλή θέση στο διαγωνισμό, όπως και η Έλενα Τσαγκρινού με το “El Diablo” θα έχει μια πάρα πολύ καλή σειρά. Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω την Πυθία γιατί θέλω να πέσω, έξω. Όλοι θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας για μια Ελλάδα που θα ξεχωρίσει και γιατί να μην πάρει και το βραβείο για να καμαρώνουμε άλλη μια φορά ότι έχουμε τον τρόπο να είμαστε νικητές με ότι καταπιαστούμε.

Κυρία Αργυράκη εσείς μας εκπροσωπήσατε το 1977. Από την εμπειρία σας, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια συνταγή επιτυχίας για να καταφέρει την πρωτιά μια αποστολή στην Eurovision;

Φυσικά και υπάρχει, παίζουν πολλά πράγματα τον ρόλο τους. Πρέπει να υπάρξει μια οπτικοακουστική «έκρηξη», μια καινοτομία που θα μπορεί να κάνει το κοινό και την κριτική επιτροπή που θα ψηφίσουν, από ένα τρικ διαφορετικό μέχρι μια καλή μελωδία που θα τους μείνει στα αυτιά και ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιαστεί να είναι κάτι πραγματικά που θα διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες χώρες. Επιπλέον χαίρομαι που επανήλθαν οι μεγάλες φωνές στην Eurovision, γιατί περάσαμε μια περίοδος που έπαιζε πρωταρχικό ρόλο η σκηνική παρουσία (όπως η Lordi), ενώ τα τελευταία χρόνια δίνουν βάση και πάλι στις καλές φωνές.

Σας έχει ξανά γίνει πρόταση να πάτε στην Eurovision;

Μετά την συμμέτοχή μου με την Ελλάδα το 1977, μου είχε δοθεί άλλη μια ευκαιρία να εκπροσωπήσω το Λουξεμβούργο με ένα γαλλικό τραγούδι αλλά τελικά δεν καρποφόρησε η συζήτηση.

Παρακολουθείτε φανατικά κάθε χρόνο την Eurovision; Στήνεστε δηλαδή μπροστά από την οθόνη και αγωνιάτε για τα αποτελέσματα;

Εννοείται ότι παρακολουθώ την Eurovision με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, διότι για μένα ο διαγωνισμός αυτός είναι ένα πολύ μεγάλο πάρτι μουσικής, πάρτι ανταλλαγής κουλτούρας και μου αρέσει πολύ αυτή η ευγενής άμυλα. Επίσης η Eurovision βοηθάει πολύ στην σύσφιξη μεταξύ των χωρών και του τουρισμού.

Τέλος, η Μπέσσυ Αργυράκη εξομολογήθηκε πως της έχει λείψει πολύ το τραγούδι και πως ανυπομονεί να ακουστεί και πάλι η μουσική στα καταστήματα εστίασης και να ξεκινήσει τις live εμφανίσεις της.

Συνεχίζουμε με τον Θάνο Καλλίρης, ο οποίος συμμετείχε με το "Stop", το οποίο ήταν η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision 1987, ερμηνευμένη στα Ελληνικά από τους Bang.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής μιλώντας στο gossip-tv δήλωσε για τα τραγούδια αλλά και για την θέση της Κύπρου στον τελικό: «Δεν έχω καταφέρει να ακούσω όλα τα τραγούδια. Σίγουρα έχω ακούσει αρκετά τα τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου. Θεωρώ ότι σίγουρα η Κύπρος θα είναι μέσα στην τελική 5αδα με το “El Diablo”.

Όσο για την συνταγή επιτυχίας, ο Θάνος Καλλίρης απάντησε πως δεν υπάρχει καμιά συνταγή που μπορεί να εξασφαλίσει την πρωτιά, καθώς πρωταρχικό ρόλο παίζει ο αστάθμητος παράγοντας που ονομάζεται «κοινό» αλλά και οι φιλίες-συμμαχίες των χωρών που ίσως να διαφοροποιούνται κάθε χρόνο».

Ο Λούκας Γιώρκας, ο Mr. "Watch my dance", που είχε ξεχωρίσει ,τότε, με την ερμηνεία του στο stage της Eurovision το 2011 και μας είχε χαρίσει την 7η θέση έκανε δηλώσεις αποκλειστικά στο gossip-tv και μίλησε για όλα!

Από τα τραγούδια της φετινής Eurovision, έχεις ξεχωρίσει κάποια; Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο νικητής;

Για να είμαι ειλικρινής δεν άκουσα όλα τα τραγούδια που συμμετέχουν αλλά από αυτά που άκουσα, περισσότερο μου άρεσε της Γαλλίας και της Ιταλίας. Κάπως αντίθετα σε ύφος μεταξύ τους, αλλά έχουν και τα δυο τη χάρη τους.

Δεδομένου ότι σε είδαμε να αναβιώνεις το "Watch my Dance" στην σκηνή του YFSF All Star, ένα τραγούδι με το οποίο εκπροσώπησες την χώρα μας το 2011 και μας χάρισες την 7η θέση, σου έχει δημιουργηθεί το αίσθημα να συμμετάσχεις ξανά στο διαγωνισμό της Eurovision;

Σίγουρα υπήρξαν στιγμές που το σκέφτηκα αλλά περισσότερο ήταν σκέψη της στιγμής παρά στόχος. Ήταν μια πολύ έντονη εμπειρία για μένα η Eurovision και δεν ξέρω αν μια 2η φορά θα ήταν ανάλογη. Ποτέ όμως δε λέω ποτέ.

Από την εμπειρία σου σε ποιες θέσεις μπορείς προβλέψεις και να κατατάξεις την Ελλάδα;

Η Ελλάδα έχει πάντα δυναμική παρουσία στη Eurovision. Θεωρώ ότι και φέτος λοιπόν, δίνει δυναμικά το παρόν της. Πιστεύω ότι μια θέση στην 1η δεκάδα είναι πάντα μια καλή θέση, αν σκεφτείς ότι συμμετέχουν περίπου 40 χώρες με εκατομμύρια πληθυσμό. Αν πάρουμε θέση στην 1η πεντάδα τότε εκεί μιλάμε για νίκη. Πιστεύω λοιπόν δεκάδα, εύχομαι πεντάδα.

Τέλος, υπάρχει συνταγή επιτυχίας για να καταφέρει μια χώρα να κερδίσει την πρωτιά;

Συνταγή δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει αφού έχουμε δει να κερδίζουν τον διαγωνισμό πολλών και διαφορετικών ειδών τραγούδια. Το θέμα και στη Eurovision αλλά και γενικά στην τέχνη είναι να συγκινήσεις, να αγγίξεις με κάποιο τρόπο τον θεατή αλλά και να τον εμπνεύσεις.

Τέλος, ο ταλαντούχος Νικόλας Ραπτάκης μας έδωσε κι εκείνος με την σειρά του, τα "φώτα" του και τις προβλέψεις για τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Ο γνωστός τραγουδιστής συμμετείχε στον διαγωνισμό το 2014, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με τους Freaky Fortune.

Ποια χώρα θεωρείς μεγάλο φαβορί από αυτές που έχεις δει μέχρι στιγμής;

Μου άρεσε πάρα πολύ η Έλενα Τσαγκρινού. Μου άρεσε πάρα πολύ η Ιταλία και η Ουκρανία και η Ισλανδία. Την πρωτιά θα πάρει ή η Γαλλία ή η Ιταλία ή η Ουκρανία.

Νικόλα, συνταγή επιτυχίας υπάρχει τελικά για την πρωτιά;

Είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να περνάς καλά όταν πας να εκπροσωπήσεις μια χώρα. Είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων, τύχη, καλό τραγούδι, καλή φωνή! Γνωρίζω αρκετούς καλλιτέχνες που έχουν πάει στη Eurovision και δεν έχουν περάσει καλά. Όταν είσαι εκεί είναι τόσο huge αυτό που ζεις. Και θα σου πω κάτι που δεν το έχω πει πουθενά. Όταν είχα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με τους Freaky Fortune μου είχε σπάσει το κινητό και για δυο ολόκληρες εβδομάδες δεν είχα καμία επικοινωνία, ούτε με τα social media και το απήλαυσα στο έπακρο. Δεν διάβαζα τι έγραφαν, δεν έβλεπα tweets, τίποτα απολύτως. Ήταν οι καλύτερες εβδομάδες της ζωής μου, λόγω αυτού.

Θα ξανά πήγαινες στη Eurovision;

Ναι, φυσικά με ένα ωραίο τραγούδι, θα ξανά πήγαινα με μεγάλη μου χαρά!

Κάνε μου μια πρόβλεψη για Κύπρο και Ελλάδα.

Πιστεύω ότι θα είναι και οι δυο χώρες στην τελική δεκάδα. Θεωρώ ότι η Έλενα Τσαγκρινού θα είναι μέσα στην τελική 7αδα.

Δείτε φωτογραφίες από την συμμετοχή τους στην Eurovision.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved