Eurovision 2021 Β’ Ημιτελικός: Εσθονία: Μαγνήτισε τα βλέμματα ο κούκλος Εσθονός
Eurovision

Eurovision 2021 Β’ Ημιτελικός: Εσθονία: Μαγνήτισε τα βλέμματα ο κούκλος Εσθονός

Eurovision 2021 Β’ Ημιτελικός: Η Εσθονία εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2021 από τον Uku Suviste και το τραγούδι «The Lucky One», σε σύνθεση του Uku Suviste και στίχους Uku Suviste, Sharon Vaughn.

Τυχεροί είμαστε κι εμείς βλέποντας την Eurovision, αφού ο Εσθονός είναι ό, τι καλύτερο έχουμε δει έως τώρα σε αυτόν τον ημιτελικό της Eurovision, σε σκηνική παρουσία. Ο Uku ξεκίνησε γονατιστός στο κέντρο στης σκηνής ενώ πίσω του τον φώτιζε το φως του φεγγαριού που έκανε αντανακλάσεις στο πάτωμα.

Αργότερα είδαμε τον εκπρόσωπο της Εσθονίας να σηκώνεται και να αλληλοεπιδρά με την εικόνα του. Οι χρωματισμοί που επιλέχθηκαν ήταν σε σκούρο μπλε, ενώ στο φόντο αστραπές και σύννεφα έδιναν έξτρα tip στην σκηνή.


Από το 2004, ο Suviste έχει συμμετάσχει εδώ και πολλά χρόνια στον διαγωνισμό νεανικής τραγουδιστικής και μουσικής σύνθεσης Uno Naissoo. Το 2004 του απονεμήθηκε ένα ειδικό βραβείο για το αρχικό τραγούδι του "Never Have To". Την επόμενη χρονιά, το πολυφωνικό a capella τραγούδι "Sõbrad" ("Friends") για το φωνητικό σύνολο έξι φωνών κέρδισε τη 2η θέση. Το 2008, το τραγούδι "Refreshing" που γράφτηκε από τον Suviste και τον φίλο του Mairo Marjamaa κέρδισε τον διαγωνισμό.

Το 2005, ο Suviste έλαβε μέρος στο γνωστό εσθονικό διαγωνισμού "Kaks Takti Ette" και ήρθε τρίτος. Μετά το διαγωνισμό, είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο μουσικό στούντιο του Elmar Liitmaa "Rockhouse" ως παραγωγός μουσικής. Αφού δούλευε στο στούντιο και έκανε την παραγωγή τραγουδιών για πολλούς γνωστούς Εσθονούς καλλιτέχνες, κέρδισε πολύτιμη εμπειρία και είχε επίσης την ευκαιρία να καταγράψει πολλά από τα πρωτότυπα τραγούδια του.

Το 2005, αυτο-παρήγαγε και κυκλοφόρησε το πρώτο του αρχικό άλμπουμ με τίτλο "It's Christmas Time".
Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2006, ο Suviste ήταν μέρος μιας δισκοφωνικής μπάντας της Εσθονίας με τίτλο "Lament". Ήταν ο δεύτερος φωνητικός σολίστας και ήταν στα πλήκτρα.

Τον Νοέμβριο του 2008 συνεργάστηκε με τον νικητή του "Estonian Idol" του 2007, Birgit Åijmemeel, και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Ilus Aeg" ("Όμορφη εποχή"). Ο Suviste κανόνισε όλα τα κομμάτια στο άλμπουμ και τραγούδησε σε μερικά τραγούδια σαν ντουέτο με την Birgit. Για να προωθήσουν το άλμπουμ τους, το ντουέτο έδωσε αρκετές συναυλίες.

Το 2010, ο Suviste έλαβε μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού της Ρωσίας "New Wave", καταλήγοντας στην 3η θέση.

Ο Suviste συναγωνίστηκε στην 7η σεζόν της ρωσικής εκδοχής του The Voice, όπου coach του ήταν η Άνι Λόρακ. Αποκλείστηκε από τον ανταγωνισμό στον ημιτελικό.
Ο Suviste συμμετείχε στο Eesti Laul 2019, με το τραγούδι "Pretty Little Liar". Προκρίθηκε από τον δεύτερο ημιτελικό στον τελικό, όπου και κατέλαβε την δεύτερη θέση. Η Suviste συναγωνίστηκε και πάλι στο Eesti Laul 2020 με το τραγούδι του "What Love Is" και κέρδισε τον τελικό, παίρνοντας έτσι την τιμή να εκπροσωπήσει την Εσθονία στο διαγωνισμό του 2020.

Ο διαγωνισμός της Eurovision του 2020 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19 κι έτσι φέτος επανήλθε με το τραγούδι The Lucky One.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved