Eurovision 2021 Β’ Ημιτελικός: Πολωνία: Από το Voice στη σκηνή του Ρότερνταμ
Eurovision

Eurovision 2021 Β’ Ημιτελικός: Πολωνία: Από το Voice στη σκηνή του Ρότερνταμ

Eurovision 2021 Β’ Ημιτελικός: H Πολωνία εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2021 από τον Rafał και το τραγούδι «The Ride», σε σύνθεση και στίχους των Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson, Johan Mauritzson.

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις που είχε η αποστολή καθώς μέλος της βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, όλα πήγαν καλά για τον Rafał στον δεύτερο ημιτελικό. Ο Rafal, ήταν ντυμένος στα μαύρα, όπως στο video clip του τραγουδιού του, ενώ φορούσε και τα χαρακτηριστικά γυαλιά του.

Το σκηνικό θύμιζε έντονα ντισκοτέκ με πολύχρωμους κάθετους και οριζόντιους φωτισμούς να δημιουργούν μιας αίσθηση 80s.

Επί σκηνής τον συνόδευσαν τέσσερις άνδρες χορευτές, ντυμένοι στα λευκά ενώ στο background είδαμε σκηνές από το video clip του τραγουδιού.

Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 2002 με τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Chance for Success, στο οποίο κέρδισε μια διάκριση. Προηγουμένως, έπαιξε με τον Marcin Kiljan στο συγκρότημα K.Martin. Το 2003 έγινε μέλος της μπάντας Emigranci. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας Mono.

Το φθινόπωρο του 2011, συμμετείχε σε ακροάσεις για το πρόγραμμα του TVP2, The Voice of Poland. Ήταν στην ομάδα του Andrzej Piaseczny, αποκλείστηκε λίγο πριν από τον τελικό. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε δύο single: το "Nie mam τίποτα" και το "Na dobre Ciebie Forever Me", τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως το μουσικό θέμα της σειράς Na dobre i na bad.

Το 2012, κυκλοφόρησε το σινγκλ "Tak blisko",για το οποίο στις 20 Ιουλίου έλαβε το βραβείο τηλεοπτικών θεατών στην κατηγορία Summer Hit στο φεστιβάλ Eska Music Awards 2012. Το τραγούδι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα διαγράμματα AirPlay. Στις 4 Αυγούστου, κέρδισε το Silver Samovar στο Φεστιβάλ Ρωσικού Τραγουδιούγια την παράσταση του τραγουδιού "Pozowi property ticho after name". Αργότερα ακολούθησε μια σειρά από δισκογραφίες.

Τον Φεβρουάριο του 2017, με το τραγούδι "Sky Over Europe", προκρίθηκε στους τελικούς των πολωνικών προκριματικών για τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision Δούλεψε στο τραγούδι μαζί με τους Marcin Kindla και Marek Dutkiewicz.

Στις 18 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε στον τελικό της επιλογής και κατέλαβε τη δεύτερη θέση αφού σημείωσε 16 πόντους (συμπεριλαμβανομένων 8 από τους κριτές και 8 από το κοινό), χάνοντας μόνο από την Kasia Moś.

Δείτε την εμφάνισή του στο βίντεο

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved