Eurovision 2021 B΄ Ημιτελικός: Γεωργία: Η μοναχική εμφάνιση του Tornike Kipiani στη σκηνή
Eurovision

Eurovision 2021 B΄ Ημιτελικός: Γεωργία: Η μοναχική εμφάνιση του Tornike Kipiani στη σκηνή

Eurovision 2021 B΄ Ημιτελικός: Η Γεωργία συμμετέχει στη Eurovision με τον Tornike Kipiani και το τραγούδι «Υου», σε σύνθεση και στίχους που έγραψε ο ίδιος...

O Tornike Kipiani γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1987 στη Τιφλίδα της Γεωργίας. Από μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για τη μουσική και τη σύνθεση αλλά όχι τόσο για το τραγούδι. Στα 19 του σχημάτισε τη δική του μπάντα όμως δεν μπορούσε να βρει κάποιον για να καλύψει τη θέση του βασικού τραγουδιστή.

Έπειτα από επιμονές των συναδέλφων του πως έχει ωραία φωνή, τελικά ανέλαβε τη θέση αυτή. Το 2014 έλαβε μέρος στο πρώτο κύκλο του X Factor στη Γεωργία. Μάλιστα είχε ως μέντορά του τη δική μας Τάμτα, με τη καθοδήγηση της οποίας ο Kipiani κατάφερε και κέρδισε την πρώτη θέση!

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του single «Luck» ενώ ένα χρόνο αργότερα συνεργάστηκε με τον Giorgi Bolotashvili στο industrial techno κομμάτι «You are my sunshine». Το τραγούδι στάλθηκε στον εθνικό τελικό της χώρας για τη Eurovision χωρίς όμως να καταφέρει. Το 2019 συμμετείχε ξανά σε talent show, αυτή τη φορά στο Georgian Idol, μιας και το έπαθλο ήταν η εκπροσώπηση της Γεωργίας στον διαγωνισμό της Eurovision. O Tornike κέρδισε τη πρώτη θέση και επιλέχθηκε να τραγουδήσει στον διαγωνισμό μία ροκ μπαλάντα με τίτλο «Take me as I am». Δυστυχώς η ακύρωση του διαγωνισμού του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έφερε αυτόματα και τη λήξη της προετοιμασίας που έκανε ο ίδιος αλλά και η ομάδα του.

Προς τιμήν του ωστόσο το κρατικό κανάλι της Γεωργίας τον έχρησε από νωρίς εκπρόσωπο και για το 2021 και έτσι δεν θα πάει χαμένο το όνειρό του. Θα καταφέρει ο Tornike Kipiani να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου ο οποίος θα αναδείξει τον νικητής της Eurovision;

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εμφάνιση της Γεωργίας στη σκηνή της Eurovision 2021...

Δείτε παρακάτω βίντεο από την εμφάνιση του Tornike Kipiani...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved