Eurovision 2021 Τελικός: Ηνωμένο Βασίλειο: O James Newman ερμήνευσε το τραγούδι «Embers»
Eurovision

Eurovision 2021 Τελικός: Ηνωμένο Βασίλειο: O James Newman ερμήνευσε το τραγούδι «Embers»

Eurovision 2021 Τελικός: Το Ηνωμένο Βασίλειο εκπροσωπήθηκε φέτος στη Eurovision από τον James Newman και το τραγούδι «Embers».

Το τραγούδι σε σύνθεση και στίχους των James Newman, Conor Blake, Danny Shah, Tom Hollings, Samuel Brennan υπόσχεται να τους δώσει τη νίκη στη Eurovision 2021.

O James Newman γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1985 στο Settle του Βόρειου Yorkshire, ενώ το πλήρες όνομά του είναι James Richard Newman.
Από μικρός άρχισε να ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι και έγραφε τα δικά του κομμάτια παρέα με τον μικρότερο αδερφό του John Newman, ο οποίος είναι επίσης επιτυχημένης επαγγελματίας τραγουδιστής.
Το 2013 έγραψε το κομμάτι «Waiting all time» το οποίο κυκλοφόρησαν οι Rudimental μαζί με την Ella Eyre. Για το τραγούδι αυτό, ο Newman κέρδισε το βραβείο «Single of the year» στα Brit Awards 2014 ενώ γιόρτασε και την είσοδο του κομματιού στο Νο1 των UK Single Charts. Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία του είναι το κομμάτι «Blame» το οποίο ερμήνευσε ο αδερφός του John και που έγραψε παρέα με τον επίσης σπουδαίο Calvin Harris.


Ο James έχει δώσει τραγούδια και σε άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Toni Braxton, οι Little Mix, ο Olly Murs, η Jessie Ware, ο Zayn Malik, οι Backstreet Boys και η Kesha αλλά και eurostars όπως ο Ιρλανδός Brendan Murray και ο Αυστραλός Guy Sebastian ενώ έχει «δανείσει» τη φωνή του σε ένα κομμάτι του Ολλανδού DJ Armin van Buuren, το «Therapy». Το 2020 το BBC τον επέλεξε ως εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στη Eurovision με το κομμάτι «My last breath». Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού λόγω της πανδημίας του Covid-19, το BBC ανανέωσε τη πρότασή του στον Newman για το 2021 την οποία ο Βρετανός καλλιτέχνης δέχθηκε με χαρά. Στις 11 Μαρτίου κυκλοφόρησε επίσημα το single «Embers» το οποίο αποτελεί και τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Eurovision 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο μετράει 63 συμμετοχές στον διαγωνισμό και αποτελεί μέλος των BIG 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) γεγονός που κατατάσσει τη χώρα αυτόματα στον Μεγάλο Τελικό.

Δείτε στιγμιότυπα από την εμφάνιση στη gallery που ακολουθεί:

Δείτε στο βίντεο την εμφάνιση του Ηνωμένου Βασιλείου στη φετινή Γιουροβίζιον:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved