Eurovision 2021 Τελικός: Ισλανδία: Διαγωνίστηκε με βίντεο από πρόβες μετά τα κρούσματα κορονοϊού
Eurovision

Eurovision 2021 Τελικός: Ισλανδία: Διαγωνίστηκε με βίντεο από πρόβες μετά τα κρούσματα κορονοϊού

Eurovision 2021 Τελικός: Πολύ άτυχη στάθηκε η φετινή συμμετοχή της Ισλανδίας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Τα δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν σε μέλη του συγκροτήματος δεν επέτρεψαν στο Ιρλανδικό συγκρότημα Gagnamagnið να ανέβει στη σκηνή της Eurovision 2021 και σίγουρα αυτό μπορεί να τους κοστίσει στη διεκδίκηση της νίκης.
Τα δυσάρεστα νέα για το πρώτο κρούσμα στο συγκρότημα γνωστοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης (19/05).

«Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα μέλη των Gagnamagnið, εκπροσώπων της Ισλανδίας είχε θετικό τεστ για COVID-19. Το Σαββατοκύριακο είχαμε ενημερωθεί ότι ένα άλλο μέλος της αποστολής της Ισλανδίας, εκτός του συγκροτήματος, είχε θετικό αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, αυτή την ώρα έχουμε δύο μέλη της ισλανδικής αποστολής σε καραντίνα με ενεργή λοίμωξη.

Δυστυχώς το γεγονός αυτό στενοχωρεί ιδιαίτερα τους φίλους του διαγωνισμού και ακόμα περισσότερο τους Ισλανδούς. Είναι βέβαιο ότι ο Daði Freyr και οι Gagnamagnið δεν θα εμφανιστούν ζωντανά στο αποψινό Σοόυ των Κριτών (Jury Rehearsal) και είναι απίθανο να παίξουν ζωντανά στον αυριανό 2ο ημιτελικό. Εάν η Ισλανδία καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου θεωρείται επίσης απίθανο να επιτραπεί να εμφανιστούν ζωντανά».

Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει και άλλο κρούσμα κορονοϊού ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος και έτσι η όλη διαδικασία έπρεπε να αλλάξει για τη συμμετοχή της Ισλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι κάθε χώρα έχει προ-ηχογραφημένο βίντεο του τραγουδιού της για να παίξει σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, αλλά δεν είναι σαφές πώς αυτό θα επηρεάσει τις πιθανότητες των Daði & Gagnamagnið στον διαγωνισμό.

Η Ισλανδία παρόλα αυτά αποτελεί φαβορί για τη νίκη στα στοιχήματα. Ολόκληρη η ισλανδική αντιπροσωπεία εμβολιάστηκε με το εμβόλιο Janssen μίας δόσης (Johnson & Johnson) πριν ξεκινήσει για την Ολλανδία. Ενώ τα εμβόλια δεν παρέχουν απόλυτη προστασία από λοίμωξη, μειώνουν την πιθανότητα σοβαρής νόσου του κορονοϊού.

Δείτε στιγμιότυπα από την παρουσίαση του τραγουδιού τους στη gallery:

Δες την εμφάνισή τους στη φετινή Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved