Eurovision 2021 Τελικός: Ολλανδία: Ο οικοδεσπότης Jeangu Macrooy με απίστευτη ενέργεια στη σκηνή!
Eurovision

Eurovision 2021 Τελικός: Ολλανδία: Ο οικοδεσπότης Jeangu Macrooy με απίστευτη ενέργεια στη σκηνή!

Eurovision 2021 Τελικός: O Jeangu Macrooy ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena με το τραγούδι "Birth Of A New Age" εκπροσωπώντας την Ολλανδία στη φετινή Eurovision.

Ο οικοδεσπότης Jeangu, ερμήνευσε το τραγούδι «Birth of a new age», σε σύνθεση και στίχους των Jeangu Macrooy, Pieter Perquin και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο stage της Eurovision 2021 και σίγουρα θέλει κι αυτός να αναδειχτεί νικητής.
Η οθόνη από πίσω σε ασπρόμαυρο χρώμα, εμφάνισε τις φράσεις «Yu No Man Broco Mi – You Can’t Break Me». Στη συνέχεια η οθόνη έδειξε κάτι σαν τοίχο με ρωγμές από τις οποίες βγήκε φως.


O Jeangu Macrooy είναι καλλιτέχνης και τραγουδοποιός με καταγωγή από το Σουρινάμ. Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1993 στο Paramaribo αλλά από το 2014 ζει στην Ολλανδία, όπου μετακόμισε για να σπουδάσει σύνθεση και γραφή τραγουδιών στο Ωδείο ArtEZ στο Enschede.


Ασχολείται κυρίως με τη soul μουσική στην οποία προσπαθεί να προσθέτει μοντέρνες πινελιές για να τη κάνει πιο σύγχρονη. Υπάρχει κοινό που τον ακολουθεί από το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία πέρα από την Ολλανδία και το Σουρινάμ. Το 2011 μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Xillan, δημιούργησαν το συγκρότημα Between Towers. Μαζί κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό δίσκο, τον «Stars on my radio» το 2013.

Το 2015, και όσο σπούδαζε στο Ωδείο, ο Macrooy γνώρισε τον μουσικό παραγωγό Perquisite και υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική του εταιρία Unexpected Records. Το πρώτο του EP από την συνεργασία αυτή ήρθε το 2016 με γενικό τίτλο «Brave enough» και πρώτο single το «Gold», το οποίο και χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση του HBO. Ένα χρόνο μετά, ο Macrooy κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album «High on you». Τον Δεκέμβριο του 2017, επέστρεψε στο Σουρινάμ για να δώσει μια συναυλία στο Paramaribo.

Πέρα από τη δισκογραφία, ο Jeangu έκανε αρκετές εμφανίσεις σε διάφορες συναυλίες καλλιτεχνών ως opening act ενώ συμμετείχε και σε αρκετά μουσική φεστιβάλ σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία. Το 2018 κυκλοφόρησε το single «Dance with me» το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικό τραγούδι της Ολλανδικής δραματικής ταινίας «Open Seas». Ο δεύτερος δίσκος του Macrooy «Horizon» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019 και το καλοκαίρι του ίδιου έτους έκανε τη πρώτη του προσωπική σειρά συναυλιών σε τρεις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας: στη Κολωνία, στο Αμβούργο και το Βερολίνο.

Το 2020 η ολλανδική τηλεόραση του πρότεινε να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision, μία πρόταση που ο ίδιος δέχθηκε με χαρά. Το τραγούδι «Grow» το οποίο επιλέχθηκε να ερμηνεύσει γράφτηκε από τον ίδιο όμως τελικά η πανδημία του Covid-19 επέφερε την ακύρωση του διαγωνισμού. Ευτυχώς για εκείνον, η ολλανδική τηλεόραση ανανέωσε τη πρότασή της και για το 2021 με αποτέλεσμα ο Macrooy να συνθέσει ακόμη ένα κομμάτι, το «Birth of a new age».

Δείτε στιγμιότυπα από την εμφάνισή του στη gallery που ακολουθεί:

Δείτε την εμφάνιση της διοργανώτριας χώρας της φετινής Γιουροβίζιον στο βίντεο παρακάτω:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved