Eurovision 2022: Το θέμα και η έμπνευση πίσω από το logo και το slogan του φετινού διαγωνισμού
Eurovision

Eurovision 2022: Το θέμα και η έμπνευση πίσω από το logo και το slogan του φετινού διαγωνισμού

Eurovision 2022: Βίντεο με τη δημιουργία του φετινού λογότυπου αλλά και το θέμα που θα χρησιμοποιείται στα οπτικά μέσα του διαγωνισμού δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο YouTube.

Το θέμα έχει να κάνει με την οπτική αναπαράσταση του σλόγκαν “The Sound of Beauty” (Ο ήχος της ομορφιάς).

Για να αναπαραστήσουν τον ήχο επέλεξαν την χρήση των ηχητικών κυμάτων, την επιστήμη που μετατρέπει τον ήχο σε σχήματα, σε συνδυασμό με τα περίφημα σχήματα των Ιταλικών κήπων και τον ήλιο.

Τα χρώματα είναι βασισμένα στα βασικά χρώματα της Ιταλίας ενώ η γραμματοσειρά είναι βασισμένη στην τέχνη των Ιταλικών πόστερ θέλοντας να δώσουν έμφαση στο ιταλικό θέμα του φετινού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το ogaegreece ο όρος «κυματική» επινοήθηκε τη δεκαετία του 1960 από τον Hans Jenny, έναν Ελβετό επιστήμονα και φιλόσοφο, και προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “κύμα”. Τα πειράματά του έδειξαν ότι εάν τοποθετούνταν λεπτές σκόνες σε ένα φύλλο μετάλλου και εφαρμόζονταν σε αυτές δονήσεις ακουστικών κυμάτων, αυτά τα σωματίδια οργανώνονταν σε συγκεκριμένα σχέδια.

Αυτά τα μοτίβα, γνωστά και ως φιγούρες Chladni, διαμορφώνουν, στην περίπτωση των αρμονικών ήχων, συμμετρικά γεωμετρικά σχήματα και συνθέσεις.

Ο Ιταλικός Κήπος ήταν μια από τις κύριες εμπνεύσεις για τη σκηνογραφία, και ήταν αξιοσημείωτο ότι αυτοί οι κήποι έχουν παρόμοια δομή στην κυματική. Και οι δύο βασίζονται στη συμμετρία, την αξονική γεωμετρία και φαίνεται να υποδηλώνουν την αρχή μιας ιδέας τάξης στη φύση.

Σε ποιον ημιτελικό θα εμφανιστεί η Ελλάδα

Στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022 θα διαγωνιστεί η Ελλάδα, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που έγινε την Τρίτη (25/01) στο Τορίνο

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved