Eurovision 2022: Η Φινλανδία θα ροκάρει με τους "The Rasmus" on stage!
Eurovision

Eurovision 2022: Η Φινλανδία θα ροκάρει με τους "The Rasmus" on stage!

Eurovision 2022: H Φινλανδία θα εκπροσωπηθεί στη φετινή Eurovision από τους The Rasmus και το τραγούδι Jezebel.

Το κομμάτι είναι σε μουσική και στίχους των Lauri Ylönen και Desmond Child.

Ποιοι είναι οι "The Rasmus"...

Οι The Rasmus είναι ίσως το πιο γνωστό διεθνώς συγκρότημα της Φινλανδίας, έχοντας πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλον τον κόσμο και περίπου 350.000 μόνο στη Φινλανδία. Δημιουργήθηκε το 1994 στο Ελσίνκι όταν τα μέλη του βρίσκονταν στο Λύκειο. Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Lauri Ylönen (τραγουδιστής-στιχουργός), ο Eero Heinonen (μπάσο), ο Pauli Rantasalmi (κιθάρα) και ο Jarno Lahti (ντραμς). Ο τραγουδιστής και αρχηγός Lauri Ylönen και ο μπασίστας Eero Heinonen παραμένουν στη σύνθεση από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Δύο φορές άλλαξαν ντράμερ μέχρι να στεριώσει εν τέλει ο Aki Hakala. Το άλλο βασικό μέλος από το 1994, ο κιθαρίστας Pauli Rantasalmi αποχώρησε τον Γενάρη του 2022 για να τον αντικαταστήσει η 36χρονη Emilia (Emppu) Suhonen.

Μεγαλύτερό τους hit θεωρείται το “In the shadows” που κυκλοφόρησε το 2003. Έφτασε στην κορυφή των charts και των πωλήσεων σε πάρα πολλές χώρες, ενώ το καλοκαίρι του 2021 έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ακροάσεων στο Spotify.
Το ύφος του συγκροτήματος έχει αλλάξει κάπως με το πέρασμα των χρόνων. Τη δεκαετία του ΄90, στα 3 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, εκτός από ροκ το ύφος τους ήταν φανκ και ποπ. Κάθε άλμπουμ διαφορετικό από το άλλο. Από την άλλη, τη δεκαετία του 2000 τα άλμπουμ τους είναι πιο κοντά στην ″καθαρή″ ροκ, με εξαίρεση το “Black Roses” του 2008 που έχει πιο ηλεκτρονικό ήχο.

H Φινλανδία θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της Γιουροβίζιον, στις 12 Μαΐου 2022 και πιο συγκεκριμένα στην 1η θέση.

Ακούστε το εδώ:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved