Eurovision 2022: Η Ευρώπη θα τραγουδήσει κατά του πολέμου
Eurovision

Eurovision 2022: Η Ευρώπη θα τραγουδήσει κατά του πολέμου

Eurovision 2022: Στην 66η του βερσιόν, το μεγάλο μουσικό... πανηγύρι της Ευρώπης δίνει ραντεβού στην Ιταλία.

Με 35 συμμετέχοντες να χωρίζονται σε δύο ημιτελικούς και να παλεύουν για την πρόκριση στον τελικό του επόμενου Σαββάτου, όπου τους περιμένουν οι «Βig 5», και με ξεκάθαρο φαβορί την Ουκρανία για περισσότερους από ένα λόγους...

Mε την Αρμενία και το Μαυροβούνιο να επιστρέφουν στο διαγωνισμό μετά την περσινή απουσία τους και με μεγάλη απούσα τη Ρωσία, η οποία αποβλήθηκε λόγω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, ο 66ος διαγωνισμός της Eurovision αναπόφευκτα θα έχει πολιτική χροιά. Αποστολές από συνολικά 40 χώρες θα βρεθoύν, την ερχόμενη εβδομάδα στο Τορίνο της Ιταλίας, και συγκεκριμένα στο Palaolimpico, το οποίο θα μετατραπεί για τις ανάγκες του σόου σε μία πολύχρωμη αρένα, όπου θα κυριαρχεί το φως ενός κινούμενου ήλιου, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης έναν καταρράκτη και μια μικρογραφία ενός ιταλικού κήπου, σε ένα σκηνικό που αναμένεται πολύ εντυπωσιακό. Οικοδεσπότες των τριών lives δηλαδή των δύο ημιτελικών και του μεγάλου τελικού του επόμενου Σαββάτου θα είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Αλεσάντρο Κατελάν, η τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι και ο Βρετανολιβανέζος τραγουδιστής Μika. Μετά την περσινή νίκη των Μaneskin, που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στη σκηνή τoυ Ρότερνταμ, η Εurovision επιστρέφει στην Ιταλία, που την είχε φιλοξενήσει για τελευταία φορά το μακρινό 1991. Έκτοτε οι γείτονες Ιταλοί ήταν πολλές φορές απόντες από το διαγωνισμό, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο εγχώριο μουσικό φεστιβάλ του Σαν Ρέμο.

Η περσινή άκρως ικανοποιητική εμφάνιση της Stefania και η 10η θέση που έφερε στη χώρα μας με το «Last Dance», έδωσε το έναυσμα στην ΕΡΤ να κινηθεί περίπου στο ίδιο μοτίβο και στο φετινό διαγωνισμό. Κάπως έτσι επιλέχθηκε η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord, η 25χρονη τραγουδίστρια, που γεννήθηκε στα Γιάννενα, αλλά εδώ και πάνω από, 20 χρόνια ζει στην πόλη Τένφγιορντ της Νορβηγίας. Η ίδια υπογράφει το «Die together» μαζί με τον Μπιόρν Χέλγκε, ένα τραγούδι που μιλά για μια δική της μεγάλη ιστορία αγάπης. Η Αμάντα εμφανίζεται στον πρώτο ημιτελικό, αυτή την Τρίτη, 15η κατά σειρά σε σύνολο 17 συμμετεχόντων. Η Κύπρος βρίσκεται στο δεύτερο ημιτελικό και Θα τη δούμε την Πέμπτη, με την Ανδρομάχη να εμφανίζεται 9η και να τραγουδά «Έλα».

photo credits: EBU / ANDRES PUTTING

Δέκα χώρες από τον πρώτο και άλλες δέκα από το δεύτερο ημιτελικό Θα περάσουν στον τελικό του Σαββάτου, εκεί όπου περιμένουν οι «Βig 5», Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, Ανάμεσα τους Θα είναι σίγουρα το μεγάλο φετινό φαβορί, η Ουκρανία, η οποία διαγωνίζεται με τους Kalush Orchestra την Τρίτη. Το τραγούδι τους, «Stefania», βρίσκεται ήδη πολύ μπροστά στα προγνωστικά, με τα ποσοστά νίκης του να ανέρχονται στο 42%, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη, παρόλο που η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό κρίθηκε, την τελευταία στιγμή.

Μέσα από ένα διαγωνισμό τραγουδιού, η Ευρώπη θα θελήσει να στείλει το δικό της μήνυμα κατά του πολέμου και θα το κάνει ψηφίζοντας το «Stefania». Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ιταλία με τους Μαχμούντ και Μπλάνκο να τραγουδούν «Βrividi» (15%) και στην τρίτη η Σουηδία με την Κορνίλια Τζέικομπς και το «Hold me closer» (10%). Πολλές φορές, βέβαια, έχουμε δει τα προγνωστικά αυτά να ανατρέπονται, αφού πέρα από διαγωνισμός τραγουδιού, η Eurovision είναι ένα μεγάλο σόου και η σκηνική εμφάνιση πάντα παίζει τεράστιο ρόλο. Η Αμάντα θα ανέβει στη σκηνή φορώντας μια δημιουργία Celia Kritharioti, ενώ ο Φωκάς Ευαγγελινός, που έχει και φέτος την επιμέλεια του ελληνικού σόου, υπόσχεται να βάψει το PalaOlimpico... μπλε!

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved