Eurovision 2022: Αμάντα Γεωργιάδη: «Η Eurovision ήταν κάτι σαν "θεσμός" στο σπίτι»
Eurovision

Eurovision 2022: Αμάντα Γεωργιάδη: «Η Eurovision ήταν κάτι σαν "θεσμός" στο σπίτι»

Eurovision 2022: Το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό πήρε η Αμάντα Γεωργιάδη, o οποίος θα διεξαχθεί απόψε.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό το βράδυ της Τρίτης (10-05), μίλησε πρόσφατα στο Βήμα και αποκάλυψε τον λόγο που δεν δήλωσε συμμετοχή με τη Νορβηγία, ποιες εμφανίσεις έχει ξεχωρίσει από το φετινό διαγωνισμό αλλά και για τις σπουδές της στην Ιατρική.

Ποια ήταν η σχέση σου με τη Eurovision πριν δηλώσεις συμμετοχή; Από παλιότερες συμμετοχές στον διαγωνισμό, έχεις αγαπημένα τραγούδια;

«Η Eurovision ήταν κάτι σαν "θεσμός" στο σπίτι της οικογένειας μου! Παραγγέλναμε σουβλάκια και περιμέναμε με ανυπομονησία τις βαθμολογίες του κάθε κομματιού».

Από τις φετινές συμμετοχές ποιες ξεχωρίζεις; Υπάρχουν κάποιες που τις θεωρείς πολύ δυνατές και ενδεχομένως σε «φοβίζουν»;

«Υπάρχουν πολλά δυνατά και ανταγωνιστικά κομμάτια, όπως αυτά της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Χαίρομαι πάρα πολύ που το «Die Together» θα αποτελέσει τμήμα σε κάτι που μοιάζει με μια μεγάλη μουσική περιπέτεια για όλη την Ευρώπη. Μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Νορβηγίας»

Αλήθεια, γιατί αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή και να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα αντί για τη Νορβηγία;

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχω γεννηθεί. Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η μόνιμη στέγη μου είναι στη Νορβηγία, δεν έχω σταματήσει να επιστρέφω στη γενέτειρα μου, στα Ιωάννινα. Ειδικότερα τα καλοκαίρια θέλω να πηγαίνω και να περνάω τις διακοπές μου εκεί».

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη σου όταν σου ανακοίνωσαν ότι θα είσαι εσύ που θα εκπροσωπήσεις την Ελλάδα φέτος;

«Ήταν λίγο περίεργο και αστείο, γιατί διάβαζα για τη σχολή μου όταν ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ πως το κομμάτι μου έχει επιλεγεί μέσα από μια ομάδα πολύ εντυπωσιακών συμμετοχών. Αμέσως δέχθηκα ένα σωρό μηνύματα στα social media μου και χάρηκα πάρα πολύ».

Περιμένεις τη στήριξη της ομογένειας;

«Περιμένω τη στήριξη όλων εκείνων που θα νιώσουν ότι το τραγούδι μου λέει κάτι σημαντικό στις ψυχές τους. Θέλω να πιστεύω πως οι Έλληνες, απ' όπου υπάρχει ελληνισμός, θα στηρίξουν το Die Together»

Η φετινή Eurovision γίνεται στη σκιά ενός πολέμου. Θα είναι ίδιο η φετινή γιορτή της μουσικής με τις προηγούμενες; Εσένα σε ποιον βαθμό σε έχει επηρεάσει αυτή η συνθήκη;

«Μου προκαλεί ανείπωτη θλίψη ο πόλεμος στην Ουκρανία»

Παράλληλα με την σου πορεία, συνεχίζεις τις σπουδές σου στην Ιατρική. Μάλιστα έκανες την πρακτική σου εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας ασθενείς με Covid-19. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

«Ναι, τον Ιούνιο μετά τον διαγωνισμό δίνω εξετάσεις για το πτυχίο μου. Όσο για την πρακτική μου, το καλοκαίρι που μας πέρασε δούλεψα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η πίεση ήταν μεγάλη. Ξέρω ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζεται αυτή η πίεση, καθώς φίλοι μου γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται πολλές ώρες»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved