Και όμως! Από τη Eurovision έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι σταρ!
Eurovision

Και όμως! Από τη Eurovision έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι σταρ!

Βασισμένη στο Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από το 1951, η Eurovision πραγματοποιείται ετησίως από το 1956, καθιστώντας τον, τον πιο μακροχρόνιο ετήσιο διεθνή τηλεοπτικό διαγωνισμό μουσικής και ένα από τα πιο μακροχρόνια τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο.

Και μπορεί εσύ κάθε χρόνο που την παρακολουθήσεις να μην γνωρίζεις σχεδόν κανένα όνομα αφού όλοι όσοι συμμετέχουν ή τουλάχιστον οι περισσότεροι αρχίζουν να γίνονται γνωστοί από όταν δημοσιοποιηθεί η συμμετοχή τους, ωστόσο κατά το παρελθόν έχουν λάβει μέρος μερικά από τα μεγαλύτερα όνομα της μουσικής σκηνής.

Julio Iglesias, Olivia Newton, Celine Dion, Bonnie Tyler και μερικά ακόμη αστερία έχουν δώσει το δικό τους δυναμικό «παρών» στο διαγωνισμό άλλοι με μεγάλοι επιτυχία και άλλοι όχι με την αναμενόμενη.

Πάμε να τους δούμε αναλυτικά!

Julio Iglesias (Ισπανία 1970)


Εκπροσώπησε την Ισπανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Γιουροβίζιον το 1970 με το τραγούδι Gwendolyne και ήρθε 4ος με 8 βαθμούς.

ABBA (Σουηδία 1974)

Είναι ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ μουσικής, ανεβαίνοντας στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών σε όλο τον κόσμο την περίοδο 1975-1982. Επίσης γνωστοί για τη νίκη τους στη Eurovision το 1974, την πρώτη της Σουηδίας στην ιστορία του διαγωνισμού και παραμένουν το πιο επιτυχημένο συγκρότημα που έχει λάβει μέρος ποτέ στο διαγωνισμό.

Olivia Newton John (Ηνωμένο Βασίλειο 1974)

Το "Long Live Love" ήταν ένα τραγούδι της Olivia Newton-John, που κυκλοφόρησε το 1974. Ήταν η Βρετανίδα συμμετέχουσα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1974 στο Μπράιτον του Ηνωμένου Βασιλείου

Johnny Logan (Ιρλανδία 1980, 1987)

Ο Τζόνι Λόγκαν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που κέρδισε δύο φορές στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Ιρλανδία, το 1980 και το 1987. Το 1992 συνέθεσε το νικητήριο τραγούδι.
Κέρδισε πρώτη φορά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1980 με το τραγούδι What's Another Year?, σε στίχους της Shay Healy. Το 1984 συνέθεσε το τραγούδι "Terminal 3", το οποίο ερμηνεύτηκε από την Λίντα Μάρτιν και κατέλαβε την δεύτερη θέση. Κέρδισε δεύτερη φορά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1987 με το τραγούδι Hold Me Now, σε στίχους του ίδιου. Η τρίτη του νίκη ήρθε το 1992, αυτή τη φορά ως συνθέτης στο νικητήριο τραγούδι της Λίντα Μάρτιν "Why Me?"

Lara Fabian (Λουξεμβούργο 1988)

To 1988 εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο με το τραγούδι "Croire" στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με 90 βαθμούς.

Celine Dion (Ελβετία 1988)

Το 1988 κέρδισε το α΄ βραβείο στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Ne partez pas sans moi, το οποίο ερμήνευσε εκπροσωπώντας την Ελβετία.

Dulce Pontes (Portugal 1991)

Η Dulce Pontes το 1991 κέρδισε την 8η θέση, η οποία μέχρι και σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες επιδόσεις της χώρας στην ιστορία του θεσμού.

Bonnie Tyler (Ηνωμένο Βασίλειο 2013)

Το 2013 εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι "Believe in me".

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved