Eurovision 2022 - A' Ημιτελικός: Η φαντασμαγορική έναρξη της μεγάλης βραδιάς στο Τορίνο!
Eurovision

Eurovision 2022 - A' Ημιτελικός: Η φαντασμαγορική έναρξη της μεγάλης βραδιάς στο Τορίνο!

Eurovision 2022: Με φαντασμαγορικό τρόπο, όπως δηλαδή τού αρμόζει, ξεκίνησε ο Α' Ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού της Eurovision!

Σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, η ΕΡΤ άρχισε να μεταδίδει στις 22,00 απόψε (10/5) τον Α΄ Ημιτελικό, στον οποίο εμφανίζεται η Ελλάδα στη 15η θέση, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together» που τα στοιχήματα θέλουν σε πολύ υψηλές θέσεις στην τελική δεκάδα της αποψινής βραδιάς. Κάτι που σημαίνει πως η χώρα μας θα πάρει άνετα την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό το ερχόμενο Σάββατο μιας και η δική μας μουσική πρόταση αρέσει πολύ στην Ευρώπη.

Πρόκειται άλλωστε για μία πολύ συναισθηματική αλλά ταυτόχρονα και δυναμική μπαλάντα που όπως και η ίδια η Αμάντα έχει αποκαλύψει, έγραψε η ίδια μετά από έναν χωρισμό της. Το τραγούδι διηγείται το τέλος μία αληθινής ιστορίας αγάπης που η όμορφη τραγουδίστρια ερμηνεύει με τη βελούδινη φωνή της επί σκηνής με ένα πολύ όμορφο λευκό φόρεμα και ξυπόλυτη. Στη σκηνή την ώρα της εμφάνισής της, όπως είδαμε στις πρόβες, επικρατεί το μπλε χρώμα ενώ στα μέσα του τραγουδιού βλέπουμε σε video wall ένα ζευγάρι να χορεύει αέρινα στους ρυθμούς του τραγουδιού.

Να θυμίσουμε ότι τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της Αμάντας Γεωργιάδη υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός ενώ η Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνισή της. Τον σχεδιασμό του σκηνικού έκανε ο Γιάννης Μουρίκης ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε η ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Παρουσιαστές της βραδιάς είναι η τραγουδίστρια Laura Pausini, ο Ιταλός παρουσιαστής Alessandro Cattelan και o Αγγλολιβανέζος μουσικοσυνθέτης Mika.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό σόου, μια έμμεση αναφορά στον Leonardo Da Vinci και στο όραμά του, την κατασκευή μιας ιπτάμενης μηχανής.

Στον σχολιασμό της αποψινής βραδιάς αλλά και του Β' Ημιτελικού την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς και του Τελικού το Σάββατο 14 Μαΐου, θα ακούσουμε και φέτος τη Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η διοργανώτρια χώρα, η Ιταλία και η Γαλλία από τις Big 5.

To σόου που έχουν ετοιμάσει οι Ιταλοί πέρα από τα τραγούδια που διαγωνίζονται

Χορευτές, εντυπωσιακοί φωτισμοί παρέσυραν στο ρυθμό της Eurovision θεατές και κοινό...Μπορεί να είχαν κάποια τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια των προβών αλλά όπως είπε και ο Γιώργος Καπουτζίδης τη φινέτσα των Ιταλών δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς.

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει για αρχή να σκετς βασισμένο στην Ιταλική ευρηματικότητα ενώ για το διάλειμμα ανάμεσα στις παρουσιάσεις των τραγουδιών θα δούμε τον Ιταλό πιανίστα Dardust, τον διεθνούς φήμης Ιταλό DJ και μουσικό παραγωγό Benny Benassi, το αγγλικό indie-pop group Sophie and the Giants και την Ιταλίδα μαέστρο Sylvia Catasta.

Καλεσμένος θα είναι και ο μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ του Sanremo 2020 Diodato ο οποίος θα ερμηνεύσει τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2020 “Fai rumore”.

Παρούσα επίσης θα είναι και η νικήτρια της Junior Eurovision 2021, Malena.

Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να ευχηθούμε:

Καλή επιτυχία, Ελλάδα!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved