Πασχάλης: Το S.A.G.A.P.O του Ρακιντζή άξιζε καλύτερη μοίρα, αλλά η εκτέλεση του τελικού ήταν ολέθρια
Eurovision

Πασχάλης: Το S.A.G.A.P.O του Ρακιντζή άξιζε καλύτερη μοίρα, αλλά η εκτέλεση του τελικού ήταν ολέθρια

Το 1977 ο Πασχάλης εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision με το «Μάθημα Σολφέζ», μαζί με την Μαριάννα Τόλη, την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

O αγαπημένος τραγουδιστής σε συνέντευξή του ανέφερε τι θυμάται από εκείνη την εποχή και ποιες άλλες ελληνικές συμμετοχές έχει ξεχωρίσει.

Το 1977 γράψατε ιστορία με ένα τραγούδι – θρύλο. Τι θυμάσαι από εκείνη τη συμμετοχή;

Τη συμμετοχή μας στο σύνολο της! Στο τελικό αποτέλεσμα μετράει βραδιά του τελικού, όχι τα προμόσιον, οι γενικές πρόβες ή τα προγνωστικά. Εμείς λοιπόν εκείνη τη βραδιά είμαστε λίγο άτυχοι. Όταν ξεκινήσαμε να τραγουδάμε και μέχρι τη μέση του τραγουδιού, ο γενικός ήχος είχε πέσει τουλάχιστον στο 60 – 70%. Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές δεν άκουσαν εκείνο που θα έπρεπε. Το δεύτερο ήταν ότι όταν στηθήκαμε στην σκηνή όπως διαπίστωσα πρόσφατα παρακολουθώντας το βίντεο, έβαλαν την Μαριάννα που ήταν υπεύθυνοι και για την χορογραφία, πιο κοντά σε μένα, με αποτέλεσμα και οι δύο, που είχαμε περισσότερη ευθύνη ως προς το ζητούμενο αποτέλεσμα, να αισθανθούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με την χορογραφία μας. Ενδεικτική ήταν η ατάκα του Άγγλου σχολιαστή: «Robert Williams and the others». Γίναμε ξαφνικά ο Ρόμπερτ και οι άλλοι! Θα έπρεπε να είχαμε βγει δεύτεροι ή τρίτοι και όχι πέμπτοι.



Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη ότι η Ελλάδα δεν ήθελε το βραβείο γιατί δεν αισθανόταν έτοιμη να διοργανώσει μια Eurovision. Αυτό φάνηκε και από το ότι βαθμολογήσαμε πολύ ψηλά τους ανταγωνιστές μας.

Εν μέρει, έχει δίκιο, αλλά εγώ πιστεύω ότι τα εκατομμύρια του κόσμου που ψηφίζει είναι οι κριτές. Δε νομίζω ότι η χώρα μας αρνήθηκε το πρώτο βραβείο επειδή δεν μπορούσε να διοργανώσει την επόμενη Eurovision.

Τι άλλο θυμάσαι από τις ημέρες πριν από τον τελικό;

Την φιλοξενία των Άγγλων. Περάσαμε εκπληκτικά. Θυμάμαι επίσης ότι στο αεροπλάνο βρισκόταν και ο Νίκος Μαστοράκης. Μας ρώτησε πώς θα πάμε στο ξενοδοχείο και του είπαμε ότι θα βρίσκαμε κάποιο μεταφορικό μέσο. Μόλις προσγειωθήκαμε, κάλεσε μία rolls royce για να μας παραλάβει. Μας είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική αποστολή δεν μπορεί να μπει σε ένα λεωφορείο. Θα πάει όπως της αξίζει». Και αυτό ήταν δικό του έξοδο.

Γιατί δεν προσπάθησες να εκπροσωπήσεις ξανά τη χώρα μας;

Την επόμενη χρονιά έστειλα ένα τραγούδι στην επιτροπή, αλλά πέρασα το «Τσάρλι Τσάπλιν». Το συμπεριέλαβα όμως σε δισκογραφική μου δουλειά. Ήταν η «Τρομπέτα».



Ποιες ελληνικές συμμετοχές έχεις ξεχωρίσει;

Το «My number one» ήταν ένα εξαιρετικό τραγούδι όπως και η Έλενα Παπαρίζου, ενώ και η χορογραφία ήταν άψογη. Άξια πήρε το πρώτο βραβείο. Το τραγούδι που μέχρι τώρα με ανατριχιάζει είναι το «Παναγιά μου, Παναγία μου» με την Μαρίζα Κωχ. Μετά την Eurovision επιχείρησα μια καριέρα στο εξωτερικό με τον Λεόν Λέανδρος και επισκέφτηκα όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρώπης. Μου μιλούσαν όλοι για εκείνη την εκπληκτική τραγουδίστρια με την υπέροχη φωνή.

Υπήρξαν ελληνικές συμμετοχές που αδικήθηκαν;

Το «S.A.G.A.P.O» του Μιχάλη Ρακιντζή θα έπρεπε να έχει καλύτερη μοίρα, αλλά η εκτέλεση του τελικού ήταν ολέθρια.

Πώς σου φαίνεται η φετινή μας συμμετοχή;

Τραγούδι είναι αξιόλογο, η τραγουδίστρια που υποστηρίζει και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Πηγή:Hello

Θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο τη συμμετοχή του Πασχάλη στη Eurovision

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved