Eurovision 2022: Γαλλία: Οι Alvan & Ahez τραγούδησαν σε τοπική γαλλική διάλεκτο και εντυπωσίασαν!
Eurovision

Eurovision 2022: Γαλλία: Οι Alvan & Ahez τραγούδησαν σε τοπική γαλλική διάλεκτο και εντυπωσίασαν!

Eurovision 2022: Εντυπωσιακοί επί σκηνής οι Alvan & Ahez που εκπροσωπούν την Γαλλία φέτος στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Το συγκρότημα ερμήνευσε το τραγούδι «Fulenn» σε μουσική του Alexis Morvan Rosius και στίχους της Marine Lavigne. Πρόκειται για ένα τραγούδι, οι στίχοι του οποίου έχουν γραφτεί στη βρετονική γλώσσα που είναι μία διάλεκτος της κελτικής γλώσσας η οποία ομιλείται από 206.000 άτομα στη Βρετάνη, μία περιοχή της Γαλλίας.

Η Γαλλία είναι ενεργή από την αρχή στη Eurovision και απείχε μόνος δύο φορές στην ιστορία του θεσμού. Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση πέντε φορές και μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις Big 5 που πάνε κατευθείαν στνο τελικό χωρίς να χρειαστεί να διαγωνιστούν στους ημιτελικούς.

Έχει τερματίσει στην πρώτη πεντάδα από το 2000 και μετά μόνο τρεις φορές ενώ έχει κερδίσει την πρώτη θέση πέντε φορές, το 1958, το 1960, το 1962, το 1969 και το 1977.

Η φετινή συμμετοχή και η εμφάνιση

Ο Alvan παίζει 4 μουσικά όργανα και ενώνει τις δυνάμεις του με το τρίο Ahez που αποτελείται από τις Marine Lavigne, Sterenn Diridollou και Sterenn Le Guillou, 3 τραγουδίστριες παραδοσιακής μουσικής από τη Βρετάνη της Γαλλίας, γι' αυτό και το τραγούδι τους το ερμηνεύουν στη συγκεκριμέη διάλεκτο.

Το τραγούδι Fulenn κινείται ανάμεσα στην ηλεκτρονική μουσική και τον παραδοσιακό ήχο και παρουσιάζεται στη σκηνή του διαγωνισμού με μυσταγωγικό και ποιητικό τρόπο. Οι στίχοι μιλούν για έναν βρετονικό μύθο στον οποίο μια νεαρή γυναίκα χειραφετείται από το βλέμμα των άλλων και σπεύδει να χορέψει μέσα στη νύχτα λουσμένη από το φως της φωτιάς.

Όσο για την εμφάνιση της γαλλικής αποστολής, οι ερμηνευτές φορούν ρούχα σε μαύρο και χρυσό χρώμα, μοιάζοντας σαν να φορούν παραδοσιακές στολές.

Δεξιά και αριστερά της σκηνής είδαμε κάποιες εστίες φωτιάς που δυναμώνουν ανάλογα με το μπάσο ενώ κεραυνοί ξεπετάγονται σε ανύποπτες στιγμές.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εμφάνιση των Γάλλων επί σκηνής:

Δείτε το βίντεο με την εμφάνισή τους στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved