Eurovision 2022 Τελικός: Νορβηγία: Give That Wolf a Banana από τους Subwoolfer - Η πιο fan στιγμή!
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Νορβηγία: Give That Wolf a Banana από τους Subwoolfer - Η πιο fan στιγμή!

Eurovision 2022 τελικός: Η Νορβηγία με το συγκρότημα «Subwoolfer» και το τραγούδι «Give That Wolf a Banana» πήραν με ευκολία το εισιτήριο του μεγάλου τελικού.

Οι μεταμφιεσμένοι «Λύκοι» από τον Πλούτωνα έδωσαν ξανά ρεσιτάλ τόσο ερμηνευτικό όσο και σκηνικό καθώς είναι μια από τις χώρες που έχουν επιλέξει μια τόσο ιδιαίτερη εμφάνιση.

Οι Subwoolfer είναι ένα νορβηγικό ντουέτο ποπ μουσικής που δημιουργήθηκε το 2021. Τα δύο μέλη παίζουν με κίτρινα κοστούμια και χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα "Keith" και "Jim".

Οι πραγματικές τους ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί δημόσια. Αφού κέρδισαν το Melodi Grand Prix 2022. Το όνομα του ντουέτου είναι συνδυασμός των λέξεων "subwoofer" και "wolf"

Δείτε την εμφάνισή τους στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Νορβηγία συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 1960 και έκτοτε απουσίασε μόνο δύο φορές. Το 1970, η χώρα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό για διαφωνίες σχετικά με τη δομή της ψηφοφορίας και το 2002 που υποβιβάστηκε.

Η Νορβηγία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τρεις φορές, ενώ το 2019 κέρδισε το televoting, καταλαμβάνοντας όμως την 6η θέση συνολικά. Ο διαγωνισμός μεταδίδεται στη Νορβηγία από την NRK, η οποία επίσης μεταδίδει τον εθνικό διαγωνισμό επιλογής της Νορβηγίας, το Melodi Grand Prix.

Πριν το 1985, η καλύτερη συμμετοχή της χώρας ήταν η τρίτη θέση της Åse Kleveland το 1966. Οι τρεις νίκες της Νορβηγίας ήρθαν από τις Bobbysocks το 1985, τους Secret Garden το 1995 και τον Αλεξάντερ Ρίμπακ το 2009. Το 2019, οι KEiiNO κατάφεραν να κερδίσουν το televoting, όμως έλαβαν μικρή βαθμολογία από τις επιτροπές, και έτσι κατελάβαν συνολικά την 6η θέση, με αποτέλεσμα η Νορβηγία να γίνει η τρίτη χώρα από την επαναφορά των επιτροπών το 2009, μαζί με την Ιταλία και την Ρωσία, που έχει κερδίσει το televoting σε έναν διαγώνισμο χωρίς να αναδεικνύεται ο τελικός νικητής. Η Νορβηγία, επίσης, τερμάτισε δεύτερη το 1996, με την Ελίζαμπεθ Αντρέασεν που είναι και πρώην μέλος των Bobbysocks.

Η χώρα τερμάτισε τελευταία έντεκα φορές, χωρίς να σκοράρει ούτε ένα βαθμό τέσσερις φορές. Η Νορβηγία έχει συνολικά έντεκα πλασαρίσματα στην πρώτη πεντάδα, με την τελευταία συμμετοχή που πλασαρίστηκε στις top 5 να είναι η Μάργκαρετ Μπέργκερ το 2013 που τερμάτισε τέταρτη.

Δείτε την εμφάνιση της αποστολής στον τελικό στο παρακάτω βίντεο:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved