Eurovision 2022 τελικός: Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra συγκίνησαν - Το μήνυμα για τον πόλεμο
Eurovision

Eurovision 2022 τελικός: Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra συγκίνησαν - Το μήνυμα για τον πόλεμο

Eurovision 2022 τελικός: Το μεγάλο φαβορί των στοιχημάτων για τη φετινή Eurovision, η Ουκρανία με το συγκρότημα Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania ανέβηκε στη σκηνή του διαγωνισμού και μια ακόμη φορά ενθουσίασε το κοινό του.

Η Kalush Orchestra είναι μια ουκρανική hip-hop μπάντα που συνδυάζει έθνικ μοτίβα με μοντέρνους ήχους χρησιμοποιώντας διαφορετικά λαϊκά όργανα. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την ουκρανική πόλη Kalush.

Βρίσκεται στους πρόποδες των Καρπαθίων Βουνών και χρησιμεύει ως μασκότ που εμπνέει το συγκρότημα να εμπλέξει διαφορετικά folk στοιχεία και αυθεντική ουκρανική μουσική στα τραγούδια του. Επιπλέον, είναι η πατρίδα του μέλους του συγκροτήματος Oleh Psiuk.

Η συμμετοχή τους στη Eurovision, με το τραγούδι Stefania, είναι ένας φόρος τιμής στη μητέρα του Oleh, τον οποίο άκουσε μόνο για πρώτη φορά όταν είδε το συγκρότημα να διαγωνίζεται στην ουκρανική εκπομπή επιλογής Eurovision, Vidbir.

Ένα από τα μέλη του γκρουπ έχει ήδη εμπειρία από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο Ihor ταξίδεψε στο Ρότερνταμ πέρυσι για να διαγωνιστεί με το άλλο του συγκρότημα, τους Go_A.

Αμέσως μετά το τέλος του τραγουδιού, το συγκρότημα έστειλε το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Βοηθήστε την Ουκρανία, βοηθήστε την Μαριούπολη», είπαν.

Δείτε την εμφάνισή τoυς στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Ουκρανία έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision κάνοντας το ντεμπούτο της το 2003 κερδίζοντας δύο φορές. Η πρώτη νίκη της Ουκρανίας ήρθε από τη Ρουσλάνα, που κέρδισε το διαγωνισμό το 2004 με το "Wild Dances" και η δεύτερη νίκη ήρθε το 2016 με το τραγούδι "1944" της Τζαμάλα, κάνοντας έτσι την Ουκρανία την πρώτη ανατολικο-ευρωπαϊκή χώρα που νίκησε το διαγωνισμό δύο φορές.

Μόνο η Ουκρανία έχει 100% επιτυχία πρόκρισης από τους ημιτελικούς στους τελικούς μετά την μη-πρόκριση της Αυστραλίας στο διαγωνισμό του 2021.
Από την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, η Ουκρανία είναι η μοναδική χώρα εκτός των Μεγάλων Πέντε που έχει προκριθεί στον τελικό σε κάθε διαγωνισμό που συμμετείχε (η Ουκρανία απείχε το 2015 και το 2019).

Η Ουκρανία έχει τερματίσει επίσης δύο φορές στη 2η θέση στο διαγωνισμό, με τον Βέρκα Σέρντιουτσκα το 2007 και με την Άνι Λόρακ το 2008, μια φορά στην 3η θέση με τη Ζλάτα Όγκνιεβιτς το 2013, μια φορά στην 4η θέση το 2011 με τη Μίκα Νιούτον και μια φορά στην 5η θέση το 2021 με τους Go_A με ένα σύνολο επτά τερματισμών στις πρώτες πέντε θέσεις.

Δείτε παρακάτω την εμφάνιση της Ουκρανίας στον μεγάλο τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved