Eurovision 2022 Τελικός: Μολδαβία: «Trenuleţul» από το συγκρότημα Zdob și Zdub και Advahov Brothers
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Μολδαβία: «Trenuleţul» από το συγκρότημα Zdob și Zdub και Advahov Brothers

Eurovision 2022 τελικός: Μια ξεσηκωτική εμφάνιση που έφερε στον τελικό το συγκρότημα Zdob și Zdub και τους Advahov Brothers με το τραγούδι της Μολδαβίας «Trenuleţul».

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το συγκεκριμένο συγκρότημα εκπροσωπεί τη Μολδαβία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αφού προηγουμένως το είχε κάνει το 2005 και το 2011.

Το «Trenuleţul» σημαίνει τρένο και το τραγούδι μιλά για μια δυναμική και χαρούμενη βόλτα με το τρένο μεταξύ των πρωτευουσών της Μολδαβίας και της Ρουμανίας, το Κισινάου και το Βουκουρέστι, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το συγκρότημα, το μουσικό βίντεο που κυκλοφόρησε για το τραγούδι συνέπεσε με την επαναλειτουργία μιας διαδρομής τρένου μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι Zdob şi Zdub υπάρχουν από το 1994, βελτιώνοντας την τέχνη του με ένα σχεδόν σταθερό πρόγραμμα συναυλιών, περιοδειών και εμφανίσεων σε φεστιβάλ, και καταφέρνοντας να κυκλοφορήσει 10 άλμπουμ στη διαδικασία.

Δείτε την εμφάνισή τους στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Το ντεμπούτο τους στη Eurovision οι Zdob și Zdub έδωσαν στη χώρα τους την 6η θέση με το τραγούδι Boonika Bate Toba . Επέστρεψαν ξανά το 2011 με το So Lucky , προχωρώντας στον μεγάλο τελικό για άλλη μια φορά και χαρίζοντας στη Μολδαβία την 12η θέση.

Η Μολδαβία συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision , ξεκινώντας το ντεμπούτο το 2005. Το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας είναι η τρίτη θέση για το συγκρότημα SunStroke Project το 2017 με το τραγούδι τους "Hey, Mamma!".
Το ντεμπούτο της Μολδαβίας στο διαγωνισμό το 2005 ήταν επιτυχημένο, ενώ οι Zdob si Zdub ήρθαν έκτοι.

Η χώρα έφτασε επίσης στην πρώτη δεκάδα το 2007, με τη Natalia Barbu να τερματίζει δέκατη. Συνολικά, η Μολδαβία προκρίθηκε στον τελικό έντεκα φορές, αποτυγχάνοντας να προκριθεί από τους ημιτελικούς το 2008, το 2014, το 2015, το 2016 και το 2019.

Δείτε την εμφάνιση των Μολδαβών στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved