Eurovision 2022 Τελικός: Ελλάδα: Η Αμάντα Γεωργιάδη ερμήνευσε το Die Together και ήταν καθηλωτική
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Ελλάδα: Η Αμάντα Γεωργιάδη ερμήνευσε το Die Together και ήταν καθηλωτική

Eurovision 2022 τελικός: Η εξαιρετική σκηνική της παρουσία, η συγκινητική της ερμηνεία αλλά και το υπέροχο «Die Together», έδωσαν με ευκολία το εισιτήριο του τελικού στην Αμάντα Γεωργιάδη.

Τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Pala Olimpico έδωσε για μια ακόμη φορά η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία ερμήνευσε το «Die together», μια ιδιαίτερα συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική αυτοβιογραφική μπαλάντα, διεκδικώντας την καλύτερη θέση για την Ελλάδα στον Τελικό της 66ης Eurovision.

Η λιτή αλλά ταυτόχρονα ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, η γρήγορη εναλλαγή των ακτίνων του φωτός που εστιάζει στα μάτια της ερμηνεύτριας, μέσα από τα οποία «ζωντανεύει» επί σκηνής μια αληθινή ιστορία απόλυτης αγάπης, συνθέτουν ένα ονειρικό θέαμα υψηλής αισθητικής, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές, ήδη, από τη βραδιά του Α’ Ημιτελικού, και της χάρισε το εισιτήριο για τον Τελικό.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Δείτε την εμφάνισή της στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Αμάντα Κλάρα Γεωργιάδη γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 9 Ιανουαρίου 1997 και είναι καλλιτεχνικά γνωστή ως Amanda Tenfjord (Αμάντα Τένφγιορντ), είναι Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και φοιτήτρια ιατρικής.

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα της Ελλάδας, αλλά μεγάλωσε στο Τένφγιορντ της Νορβηγίας. Έζησε τα πρώτα της χρόνια στα Ιωάννινα, πριν μετακομίσει με την οικογένειά της στο Τένφιορντ της Νορβηγίας. Η Tenfjord φοίτησε στο Fageουrlia videregående skole, όπου ήταν στην ίδια τάξη με τη Σίγκριντ.

Το 2015 μετακόμισε στο Τρόντχαϊμ για να σπουδάσει ιατρική στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το 2019 ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις σπουδές της για να επικεντρωθεί στη μουσική της καριέρα

Η Ελλάδα έχει συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision από το 1974, ενώ δεν συμμετείχε το 1975, το 1982, το 1984, το 1986, το 1999 και το 2000. Η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά το 2005 με το «My Number One» της Έλενας Παπαρίζου. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) μεταδίδει τον διαγωνισμό στην Ελλάδα κάθε χρόνο και οργανώνει τη διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής. Η Ελλάδα δεν έχει τερματίσει ποτέ τελευταία στον διαγωνισμό.

Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, η Ελλάδα είχε πετύχει μόνο δύο φορές αποτέλεσμα στην πρώτη πεντάδα. Η μία φορά ήταν το 1977 όπου τερμάτισε πέμπτη με τους Πασχάλη, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μαριάννα Τόλη και η άλλη το 1992 με την Κλεοπάτρα.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η Ελλάδα αναδείχθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον διαγωνισμό με δέκα θέσεις στην πρώτη δεκάδα από το 2001 έως το 2013, συμπεριλαμβανομένου τρίτες θέσεις το 2001 για τους Antique, το 2004 για τον Σάκη Ρουβά και το 2008 για την Καλομοίρα.

Στους τελευταίους οκτώ διαγωνισμούς (2014–21), η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει στην πρώτη δεκάδα μία φορά (2021), ενώ απέτυχε να προκριθεί στον τελικό δύο φορές (2016, 2018).

Δείτε την Αμάντα στην εμφάνισή της στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved