Eurovision 2022 Τελικός: Τσεχία: «Lights Off» ερμήνευσαν οι We Are Domi με «τρελή» ενέργεια!
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Τσεχία: «Lights Off» ερμήνευσαν οι We Are Domi με «τρελή» ενέργεια!

Eurovision 2022 Τελικός: Με το τραγούδι Lights Off πήγαν στο Τορίνο για τη φετινή Eurovision οι We Are Domi εκπροσωπώντας την Τσεχία.

Πρόκειται για ένα electro-pop συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και εδρεύει πρoς το παρόν στην Πράγα. Τα μέλη του κατάγονται από την Τσεχία και τη Νορβηγία, στοιχείο που εμπλουτίζει το πρίσμα των μουσικών τους επιρροών.

Το συγκρότημα αρέσκεται να κινείται σε ένα ιδιαίτερο συνδυασμό electro και Scandi vibes, μία σύζευξη που οδηγεί σε έναν εναλλακτικό σύνθετο pop ήχο.

Οι We Are Domi είναι οι δέκατοι εκπρόσωποι της χώρας στο διαγωνισμό και συνολικά το τέταρτο συγκρότημα της Τσεχίας που βρέθηκε στη σκηνή της Γιουροβίζιον.

Δείτε την εμφάνισή τους στον τελικό εδώ:

Η Τσεχία έκανε για πρώτη φορά ντεμπούτο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2007 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Οι πρώτες 3 προσπάθειες της χώρας (2007-2009) απέτυχαν να προκριθούν στους τελικούς ενώ στις 2 από τις 3 συμμετοχές της, η χώρα τερμάτισε τελευταία. Το 2010 η χώρα αποχώρησε από τον Διαγωνισμό λόγω χαμηλής τηλεθέασης και ανεπιτυχούς πρόκρισης στους τελικούς, μάλιστα η συμμετοχή του 2009 με τους Gipsy.cz δεν συγκέντρωσε κανένα βαθμό, από καμία χώρα, με αποτέλεσμα η Τσεχία να χαρακτηριστεί ως η πιο αποτυχημένη χώρα του Διαγωνισμού. Το 2015 η Τσεχία επέστρεψε μετά από 5 χρόνια απουσίας στην Βιέννη. Δεν προκρίθηκε στο τελικό με το τραγούδι "Hope Never Dies", αν και ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα της Τσεχίας στον διαγωνισμό, με την χώρα να λαμβάνει την 13η θέση στον ημιτελικό. Στην 5η της προσπάθεια το 2016, όταν η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Γκαμπριέλα Γκουντσίκοβα και το τραγούδι "I Stand", η Τσεχία προκρίθηκε για πρώτη φορά στον μεγάλο τελικό καταλαμβάνοντας την 9η θέση στον ημιτελικό και την 25η στον τελικό.

Δείτε το βίντεο παρακάτω με την εμφάνιση της Τσεχίας στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved