Eurovision 2022 Τελικός: Πολωνία: Ο Ochman στη σκηνή με το «River»
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Πολωνία: Ο Ochman στη σκηνή με το «River»

Eurovision 2022 Τελικός: Με τον καλλιτέχνη Ochman και το τραγούδι River εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision η Πολωνία.

Ο Krystian Ochman είναι 23 ετών και ο τραγουδιστής ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από την εφηβική του ηλικία.

Ο ίδιος αποφάσισε να λάβει μέρος στο "The Voice of Poland", όπου και αναδείχθηκε νικητής. Μετά από την νίκη του, κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο "Światłocienie".

Ο Krystian δεν είναι ο μόνος διάσημος ερμηνευτής της οικογένειας καθώς είναι εγγονός του διεθνούς φήμης Πολωνού τενόρου Wiesław Ochman.

Δείτε την εμφάνισή του στη φετινή Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Πολωνία συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το ντεμπούτο της το 1994. Αν και η Πολωνία δεν έγινε μέλος της EBU μέχρι το 1993, οι προηγούμενοι διαγωνισμοί είχαν συχνά μεταδοθεί από την Telewizja Polska (TVP).

Το ντεμπούτο της Πολωνίας στο διαγωνισμό του 1994 παραμένει η πιο επιτυχημένη συμμετοχή του, με την Εντίτα Γκούρνιακ να τερματίζει δεύτερη. Η χώρα έφτασε στην πρώτη δεκάδα για δεύτερη φορά με τους Ich Troje να τερματίζουν έβδομοι το 2003. Η Πολωνία δεν κατάφερε να προκριθεί από τους ημιτελικούς σε έξι από επτά χρόνια μεταξύ 2005 και 2011, προτού αποσυρθεί από το διαγωνισμό το 2012 και το 2013. Από την επιστροφή το 2014, η Πολωνία έχει προκριθεί στον τελικό για τέσσερα συναπτά έτη, επιτυγχάνοντας μια θέση στην πρώτη δεκάδα για τρίτη φορά το 2016, με τον Μίχαλ Σπακ να τερματίζει όγδοος.

Δείτε την εμφάνιση της Πολωνίας στον μεγάλο τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved