Eurovision 2022 Τελικός: Φινλανδία: Οι Rasmus τραγουδούν Jezebel στον φετινό διαγωνισμό
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Φινλανδία: Οι Rasmus τραγουδούν Jezebel στον φετινό διαγωνισμό

Eurovision 2022 Τελικός: H Φινλανδία εκπροσωπήθηκε στη φετινή Eurovision από τους The Rasmus και το τραγούδι Jezebel, σε μουσική και στίχους των Lauri Ylönen και Desmond Child.

Οι The Rasmus είναι ίσως το πιο γνωστό διεθνώς συγκρότημα της Φινλανδίας, έχοντας πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλον τον κόσμο και περίπου 350.000 μόνο στη Φινλανδία. Δημιουργήθηκε το 1994 στο Ελσίνκι όταν τα μέλη του βρίσκονταν στο Λύκειο. Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Lauri Ylönen (τραγουδιστής-στιχουργός), ο Eero Heinonen (μπάσο), ο Pauli Rantasalmi (κιθάρα) και ο Jarno Lahti (ντραμς).

Ο τραγουδιστής και αρχηγός Lauri Ylönen και ο μπασίστας Eero Heinonen παραμένουν στη σύνθεση από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Δύο φορές άλλαξαν ντράμερ μέχρι να στεριώσει εν τέλει ο Aki Hakala. Το άλλο βασικό μέλος από το 1994, ο κιθαρίστας Pauli Rantasalmi αποχώρησε τον Γενάρη του 2022 για να τον αντικαταστήσει η 36χρονη Emilia (Emppu) Suhonen.

Μεγαλύτερό τους hit θεωρείται το “In the shadows” που κυκλοφόρησε το 2003. Έφτασε στην κορυφή των charts και των πωλήσεων σε πάρα πολλές χώρες, ενώ το καλοκαίρι του 2021 έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ακροάσεων στο Spotify.


Δείτε την εμφάνισή του στον τελικό της φετινής Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:


Η Φινλανδία έχει συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το ντεμπούτο της το 1961, με πρώτη και μοναδική νίκη το 2006 με το "Hard Rock Hallelujah" των Lordi. Προηγουμένως, καλύτερη θέση της ήταν με το τραγούδι της Μάριον Ρουνγκ, το "Tom Tom Tom" το 1973, το οποίο είχε τερματίσει στην 6η θέση.

Η Φινλανδία έχει τερματίσει στην τελευταία θέση του τελικού εννέα φορές, με «μηδέν πόντους» το 1963, το 1965 και το 1982. Από την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, η Φινλανδία απέτυχε να φτάσει στον τελικό επτά φορές. Το 2014, η χώρα είχε το καλύτερο αποτέλεσμα για οκτώ χρόνια, όταν οι Softengine τερμάτισαν 11οι. Το 2015, η Φινλανδία τερμάτισε τελευταία στον πρώτο ημιτελικό με το μικρότερο σε διάρκεια τραγούδι σε όλο το διαγωνισμό, το "Aina mun pitää" που διήρκεσε 1 λεπτό και 25 δευτερόλεπτα από τους PKN (Pertti Kurikan Nimipäivät).

Δείτε το βίντεο παρακάτω με την εμφάνιση της Φινλανδίας στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved