Eurovision 2022 Τελικός: Εσθονία: Ο κούκλος Stefan έκλεισε το διαγωνιστικό κομμάτι με το «Hope»
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Εσθονία: Ο κούκλος Stefan έκλεισε το διαγωνιστικό κομμάτι με το «Hope»

Eurovision 2022 Τελικός: Με τον κούκλο Stefan και το τραγούδι Hope «κατέβηκε» στη φετινή Eurovision η Εσθονία.

Ο Stefan γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1997 στο Viljandi της Εσθονίας από Αρμένιους γονείς. Η σχέση του με τη μουσική και το τραγούδι ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία.

Το 2010, κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Laulukarussel, ένα talent show για παιδιά το οποίο διοργανώθηκε από το ETV. Το 2018, έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο Eesti Laul της Εσθονίας, ως μέλος του duo Vaje με το τραγούδι “Laura (Walk With Me)” το οποίο έφτασε στην 3η θέση του Superfinal.

Το 2019, έλαβε πάλι μέρος, αυτή τη φορά ως solo καλλιτέχνης, με το τραγούδι “Without You” με το οποίο τερμάτισε και πάλι στην 3η θέση του Superfinal ενώ το 2020 τερμάτισε 7ος με το τραγούδι “By My Side”. Το 2020, ο STEFAN έλαβε μέρος στο show Maskis Laulaja (Masked Singer) στο οποίο στέφθηκε νικητής.

Επίσης, την ίδια χρονιά, το περιοδικό Kroonika τον ανακήρυξε τον ομορφότερο άνδρα της χρονιάς. Το 2021, κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι στα Εσθονικά με τίτλο “Doomino” (Domino) σε συνεργασία με την Liis Lemsalu. Το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία στα ραδιόφωνα της Εσθονίας.

Δείτε την εμφάνισή του στον τελικό της φετινής Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Εσθονία συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 1994. Η πρώτη της εμφάνιση θα είχε πραγματοποιηθεί το 1993, ωστόσο εγκαταστάθηκε ένας γύρος προεπιλογής για επτά χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ελπίζοντας να κάνουν το ντεμπούτο τους στο διαγωνισμό, με την Εσθονία να μην προκρίνεται. Η Εσθονία κέρδισε τον διαγωνισμό μία φορά, το 2001.

Η πρώτη συμμετοχή της Εσθονίας το 1994 δεν ήταν επιτυχημένη, ενώ τερμάτισε προτελευταία πριν τη Λιθουανία. Στη συνέχεια η χώρα υποβιβάστηκε από το διαγωνισμό του 1995. Από τη δεύτερη συμμετοχή της το 1996, η χώρα εισήλθε στην καλύτερη εποχή της στο διαγωνισμό, καταλήγοντας στις κορυφαίες οκτώ θέσεις σε έξι από επτά διαγωνισμούς (1996-2002).

Δείτε την εμφάνιση της Εσθονίας στον μεγάλο τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved