Eurovision 2022 Τελικός: Ρουμανία: Ο WRS ερμήνευσε το «Llámame» και εντυπωσίασε
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Ρουμανία: Ο WRS ερμήνευσε το «Llámame» και εντυπωσίασε

Eurovision 2022 Τελικός: Η Ρουμανία εκπροσωπήθηκε από τον WRS και το τραγούδι «Llámame» στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Τορίνο.

Το τραγούδι σε μουσική των Andrei Ursu, Alexandru Turcu, Cezar Gună και Costel Dominteanu και στίχους των Andrei Ursu και Cezar Gună έχει κλέψει από την αρχή τις εντυπώσεις.

Ο WRS κατά κόσμον Andrei-Ionuț Ursu είναι Ρουμάνος χορευτής, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στο Buzău της Ρουμανίας στις 16 Ιανουαρίου 1993. Άρχισε να χορεύει σε ηλικία 12 ετών επειδή τον ενθάρρυναν οι γονείς του που ήταν χορευτές της λαϊκής μουσικής.

Πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως καλλιτέχνης, εργάστηκε ως χορευτής για διάσημους καλλιτέχνες όπως η Inna, η Antonia ή οι Carla’s Dreams και ήταν μέρος του μπαλέτου Pro TV σε εκπομπές όπως το Vocea României και το Românii au talent. Το 2015 ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στο boyband Shot.

Μετά από δύο χρόνια, εγκατέλειψε τo συγκρότημα, μετακόμισε στο Λονδίνο και άρχισε να συνθέτει μουσική. Τον Ιανουάριο του 2020, υπέγραψε με την Global Records και ξεκίνησε την καριέρα του στην electro-pop μουσική σκηνή με το καλλιτεχνικό όνομα WRS και με το τραγούδι “Why”. Το “Llamame” με το οποίο εκπροσωπεί τη Ρουμανία στη Eurovision 2022 είναι το 13ο single που έχει κυκλοφορήσει.

Δείτε την εμφάνισή του στη φετινή Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Ρουμανία έχει συμμετάσχει στην Eurovision ξεκινώντας στον διαγωνισμό του 1994. Με συνολικά έξι τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα, τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν η τρίτη θέση το 2005 με τoυς Λουμινίτσα Άνγκελ & Sistem, η τέταρτη θέση το 2006 με τον Μιχάι Τραιστάριου και η τρίτη θέση το 2010 με την Πάουλα Σέλινγκ & Όβι. Το Selecția Națională (σ.σ: Εθνική Επιλογή), ένας διαγωνισμός τραγουδιού που γινόταν κάθε χρόνο στη Ρουμανία έως το 2020, χρησιμοποιήθηκε για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το 2021 ήταν η πρώτη φορά που η Ρουμανία επέλεξε εσωτερικά τη συμμετοχή της.

Το 1993, ένα χρόνο πριν από την πρώτη της εμφάνιση, η Ρουμανία προσπάθησε να κάνει ντεμπούτο στο διαγωνισμό, αλλά ήρθε τελευταία στον προκριματικό γύρο. Μετά την επιτυχή ένταξη του επόμενου έτους, οι κακές τοποθετήσεις ακολούθησαν μέχρι το 2002, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό αρκετές φορές. Αυτό άλλαξε με την εισαγωγή των ημιτελικών στον διαγωνισμό το 2004, μετά τον οποίο η Ρουμανία προκρίθηκε στον Μεγάλο Τελικό κάθε χρόνο εκτός από το 2018 και το 2019. Το 2016, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανέστειλε τον τηλεοπτικό οργανισμό Televiziunea Română (TVR) από όλες τις υπηρεσίες μέλους της EBU λόγω της επαναλαμβανόμενης μη πληρωμής χρεών, η οποία με τη σειρά της αποκλείει τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό. Το 2020, παρά το γεγονός ότι επέλεξε εκπρόσωπο, το έθνος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω της ακύρωσης του διαγωνισμού, λόγω της πανδημίας της νόσου του κορονοϊού (COVID-19). Η πιο πρόσφατη εμφάνιση της Ρουμανίας στον μεγάλο τελικό, ήταν το 2017 που οι Ιλίνκα και Άλεξ Φλόρεα τερμάτισαν στην 7η θέση.

Δείτε το βίντεο παρακάτω με την εμφάνιση της Ρουμανίας στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved