Eurovision 2022 Τελικός: Σερβία: «In Corpore Sano» από την Konstrakta και ένα ηχηρό μήνυμα
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Σερβία: «In Corpore Sano» από την Konstrakta και ένα ηχηρό μήνυμα

Eurovision 2022 Τελικός: Η Konstrakta εκπροσώπησε φέτος τη Σερβία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο με το τραγούδι «In Corpore Sano».

Η Ana Đurić, γνωστή με το όνομα Konstrakta γεννήθηκε το 1978 στο Βελιγράδι.

Στα πρώτα στάδια της καριέρας της, η τραγουδίστρια βελτίωσε τις φωνητικές της ικανότητες στο συγκρότημα Zemlja Gruva, με το οποίο προσπάθησε στο παρελθόν να λάβει δυο φορές μέρος στο διαγωνισμό χωρίς επιτυχία όμως.

Φέτος παρουσίασε τη νέα της δουλειά δημοσιεύοντας το “Triptih”, ένα μουσικό βίντεο το οποίο περιέχει τρία τραγούδια, “Nobl”, “In Corpore Sano” και “Mekano”.

Ως σόλο καλλιτέχνης, η Konstrakta ενδιαφέρεται για τα σύγχρονα κοινωνικά και συναισθηματικά φαινόμενα. Το τραγούδι της In Corpore Sano έχει ερμηνευτεί από ορισμένους ως κριτική στο σερβικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και ως σάτιρα για ανέφικτα πρότυπα ομορφιάς.

Η πολυτάλαντη καλλιτέχνις και επιχειρηματίας έχει και πτυχίο αρχιτεκτονικής.

Δείτε την εμφάνισή της στη σκηνή της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Σερβία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2007.

Η πρώτη συμμετοχή της Σερβίας ως ανεξάρτητο έθνος, πραγματοποιήθηκε με τη μπαλάντα "Molitva" από τη Μαρίγια Σερίφοβιτς, όπου κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2007, με 268 βαθμούς. Η Σερβία έγινε η πρώτη χώρα που κέρδισε με το ντεμπούτο της, μετά τη νίκη της Ελβετίας με τον πρώτο διαγωνισμό. Μετά από αυτό, η Σερβία ήταν η οικοδέσποινα του διαγωνισμού του 2008 στη σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι.
Η δεύτερη σερβική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι και γράφτηκε από τον καλλιτέχνη, ο οποίος τραγούδησε για την πρώτη συμμετοχή της Σερβίας και Μαυροβουνίου και τον παρουσιαστή της Εurovision του 2008, Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς. Το τραγούδι "Oro", μια εθνική μπαλάντα με σερβικό στίχο, που εκτελέσθηκε από τη Γέλενα Τομάσεβιτς (την οποία στη Σερβία αποκαλούν εθνικό θησαυρό λόγω των φωνητικών δυνατοτήτων της), τερμάτισε στην 6η θέση και έλαβε 160 βαθμούς στη συνολική κατάταξη.

Δείτε το βίντεο με την εμφάνιση της Σερβίας στον μεγάλο τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved