Eurovision 2022 τελικός: Η χώρα που το κοινό έδωσε 12αρι στην Ελλάδα και... δεν ήταν η Κύπρος
Eurovision

Eurovision 2022 τελικός: Η χώρα που το κοινό έδωσε 12αρι στην Ελλάδα και... δεν ήταν η Κύπρος

Eurovision 2022 τελικός: Η εξαιρετική σκηνική της παρουσία, η συγκινητική της ερμηνεία αλλά και το υπέροχο «Die Together» κατέταξαν την Αμάντα Γεωργιάδη και την Ελλάδα στην όγδοη θέση στον μεγάλο τελικό! 

Τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Pala Olimpico έδωσε στον τελικό η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία ερμήνευσε το «Die together», μια ιδιαίτερα συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική αυτοβιογραφική μπαλάντα, διεκδικώντας την καλύτερη θέση για την Ελλάδα στον Τελικό της 66ης Eurovision.

Η λιτή αλλά ταυτόχρονα ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, η γρήγορη εναλλαγή των ακτίνων του φωτός που εστιάζει στα μάτια της ερμηνεύτριας, μέσα από τα οποία «ζωντανεύει» επί σκηνής μια αληθινή ιστορία απόλυτης αγάπης, συνθέτουν ένα ονειρικό θέαμα υψηλής αισθητικής, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές, ήδη, από τη βραδιά του Α’ Ημιτελικού, και της χάρισε το εισιτήριο για τον Τελικό.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Όσον αφορά τη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών τα 12αρια έπεφταν βροχή, από την ψηφοφορία του κοινού η χώρα μας πήρε μόνο ένα 12αρι και αυτό δεν ήταν από την Κύπρο.

Η Ελλάδα πήρε 12 βαθμούς μόνο από την Αλβανία. Η Κύπρος μας έδωσε 10 βαθμούς, καθώς έδωσε 12 βαθμούς στην Ουκρανία.

Στις κριτικές επιτροπές της Eurovision 2022, η Ελλάδα πήρε 12 βαθμούς από τις: Ελβετία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία, Κύπρος. Δέκα βαθμούς μας έδωσαν η Ιταλία και το Σαν Μαρίνο.

Και αν δεν είδατε τη συμμετοχή μας στον τελικό της Γιουροβίζιον, απολαύστε την παρακάτω!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved