Eurovision 2022: Μάθε τα πάντα για τους νικητές Kalush Orchestra - Η ιστορία πίσω από το Stefania
Eurovision

Eurovision 2022: Μάθε τα πάντα για τους νικητές Kalush Orchestra - Η ιστορία πίσω από το Stefania

Eurovision 2022 Τελικός: Μετά τον τελικό του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και τις 25 μοναδικές προτάσεις από τις χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό, η Ευρώπη ανακήρυξε το αγαπημένο της τραγούδι για φέτος, που είναι η... Ουκρανία! 

Το συγκρότημα Kalush Orchestra από την Ουκρανία ερμήνευσε επί σκηνής το τραγούδι Stefania.

Πριν το πρώτο ρεφρέν είδαμε μπροστά στη σκηνή μαύρες μεγάλες σκιες των 6 μελών του συγκροτήματος που κινήθηκαν σε κίτρινο και κόκκινο φόντο που παρέπεμπε σε ανατολή ηλίου. Στο δεύτερο ρεφραίν οι σκιές είχαν χρώματα και παραδοσιακά μοτίβα της χώρας τους.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του τραγουδιού είδαμε στο δάπεδο της σκηνής μπλε φωτισμούς και δύο μεγάλα χέρια που ήταν σαν να αγκαλιάζουν το συγκρότημα στη σκηνή της Γιουροβίζιον.


Το τραγούδι τελείωσε με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα δηλαδή της Ουκρανικής σημαίας, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την Ευρώπη καθώς αυτή την περίοδο η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία και ήδη έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

Οι Kalush Orchestra δημιουργήθηκαν το 2019 από τον ράπερ Oleh Psiuk, τον πολυοργανοπαίκτης Ihor Didenchuk και ο MC Kylymen.

Μάλιστα, ο τελευταίος έχει και εμπειρία από τον θεσμό της Eurovision, μιας και πήγε και πέρυσι στο Ρότερνταμ, παίζοντας φλάουτο για το συγκρότημα Go_A. Το πρώτο μουσικό βίντεο του συγκροτήματος για το τραγούδι «Ne marynui» ανέβηκε τον Οκτώβριο του 2019 και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το πρώτο album του συγκροτήματος με τίτλο HOTIN κυκλοφόρησε μέσα στο 2021, ενώ το κομμάτι «Zori», το οποίο ξεχωρίζει στον δίσκο, «χτύπησε» πάνω από δύο εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify.

Πρόσφατα, οι Kalush Orchestra «μεγάλωσαν», καθώς τρεις ακόμη μουσικοί μπήκαν στο σχήμα. Η μουσική που παίζουν είναι ένα μείγμα από χιπ χοπ και παραδοσιακού ήχου, δένοντας το παρελθόν με το σήμερα. Στον εθνικό τελικό της Ουκρανίας οι Kalush σάρωσαν σε ψήφους.

Όσον αφορά το τραγούδι, Stefania: «Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» έχει αναφέρει ο τραγουδιστής, Oleh Psyuk.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved