Eurovision: Οι Kalush Orchestra πούλησαν το βραβείο τους για 900.000$ για την αγορά πολεμικών drones
Eurovision

Eurovision: Οι Kalush Orchestra πούλησαν το βραβείο τους για 900.000$ για την αγορά πολεμικών drones

Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra είχαν δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα έβγαζαν σε δημοπρασία το βραβείο τους από την Eurovision 2022, η οποία και τελικά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Μετά τον τελικό του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και τις 25 μοναδικές εμφανίσεις από τις χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό, η Ευρώπη ανακήρυξε το αγαπημένο της τραγούδι για φέτος, που είναι η... Ουκρανία!

Σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα οι Kalush Orchestra είχαν παραλάβει το τρόπαιο τους, το οποίο και είχαν αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία εδώ και πολύ καιρό, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα χρήματα θα δοθούν σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό.

Τα μέλη του συγκροτήματος πούλησαν χθες, Κυριακή 29 Μαΐου, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης, Σέρχι Πρίτουλα. Στην δημοπρασία συγκεντρώθηκαν 900 χιλιάδες δολάρια από την πώληση του βραβείου της Eurovision 2022, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2.

Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Σέρχι Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved