Επτά μονομάχοι στην τελική ευθεία για τη Eurovision
Eurovision

Επτά μονομάχοι στην τελική ευθεία για τη Eurovision

Επτά τραγούδια βρίσκονται στην τελική ευθεία για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Eurovision του 2023. Επτά διαφορετικοί καλλιτέχνες ετοιμάζονται να... διασταυρώσουν τα μικρόφωνα τους με στόχο να γευτούν τούτη τη σημαντική καλλιτεχνική εμπειρία.

Ανάμεσά τους βρίσκονται, μάλιστα, και δύο πολύ γνώριμες φιγούρες: η Μόνικα, η οποία συμμετέχει στην προκριματική φάση με το τραγούδι «I am proud», και ο Leon of Athens, σύντροφος της Κατερίνας Ντούσκα, που μας εκπροσώπησε στον διαγωνισμό το 2019, ο οποίος διαγωνίζεται με το κομμάτι «Somewhere to go».

Οι άλλοι πέντε υποψήφιοι είναι οι Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου («We are young»), Μελίσσα Μαντζούκη («Liar»), Βίκτωρ Βερνίκος («What they say»), Κλαυδία («Holy water») και Μαρία Μαραγκού - Αντωνία Καούρη («Shout out»).

Τα τραγούδια βαθμολόγησαν την Τετάρτη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα 70 μέλη της επιτροπής κοινού, που για πρώτη φορά μετέχει με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού, το οποίο θα διαγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα στη Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Η ψηφοφορία έγινε στο Studio Ε της ΕΡΤ, το οποίο είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση. Τα επτά τραγούδια βαθμολογήθηκαν, όπως ακριβώς και στη Eurovision, ενώ συμβολαιογράφος επικύρωσε τις ψήφους των 70 μελών προτού τοποθετηθούν στην κάλπη. Υπενθυμίζεται ότι η τελική επιλογή της ΕΡΤ θα συνδιαμορφωθεί από την ψηφοφορία της επιτροπής κοινού, η οποία θα αναδείξει τα επικρατέστερα τραγούδια, και από την αντίστοιχη της επταμελούς επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της επιτροπής κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της επιτροπής της ΕΡΤ.

Τα 70 μέλη της επιτροπής κοινού προέκυψαν με κριτήρια που είχαν προανακοινωθεί για την ηλικιακή αντιπροσώπευση του κοινού ύστερα από κλήρωση που έγινε ανάμεσα στις 2.982 συμμετοχές που δέχτηκε η ΕΡΤ στην πλατφόρμα της.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved