Eurovision 2023: Ιταλία:Κέρδισε το Sanremo ο Marco Mengoni!Η ηλικία & η διαταραχή που τον ταλαιπωρεί
Eurovision

Eurovision 2023: Ιταλία:Κέρδισε το Sanremo ο Marco Mengoni!Η ηλικία & η διαταραχή που τον ταλαιπωρεί

Eurovision 2023: Ο Marco Mengoni είναι ο μεγάλος νικητής του 73ου Φεστιβάλ τραγουδιού του Sanremo με το τραγούδι “Due Vite“ και θα εκπροσωπήσει φέτος την Ιταλία.

Το “Due Vite” ήταν η συμμετοχή που έπεισε τα τρία σώματα της ψηφοφορίας στο Superfinal και χάρισε τη νίκη στο νεαρό καλλιτέχνη που θα κατέβει "στον στίβο" της φετινής Γιουροβίζιον.

Είναι γεννημένος στις 25 Δεκεμβρίου του 1988. Άρα είναι 34 ετών.

Ο Marco Mengoni πριν από λίγο καιρό, στην εβδομαδιαία εφημερίδα Sette, αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Ο ίδιος πάσχει από δυσμορφοφοβία! Μάλιστα, η διαταραχή αυτή ήταν κάτι από την οποία έπασχε και η μητέρα του και η θεία του.

Τι είναι η δυσμορφοφοβία

Η σωματοδυσμορφική διαταραχή ή αλλιώς δυσμορφοφοβία είναι μια ψυχική διαταραχή του ιδεοψυχαναγκαστικού φάσματος στην οποία το άτομο ασχολείται υπερβολικά και τείνει να μεγεθύνει μία ή περισσότερες ελαφρές ή φανταστικές ατέλειες που αντιλαμβάνεται στην εξωτερική του εμφάνιση.

Η σωματοδυσμορφική διαταραχή επηρεάζει τη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά. Το άτομο πιστεύει ότι έχει ελαττώματα, ατέλειες, ασυμμετρίες στην ανατομία του.

mengonimarcoofficial_329739684_3497413140489265_5277797409872483913_n.jpg

Το άτομο εμφανίζει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές όπως ο υπερβολικός έλεγχος στον καθρέφτη, η κάλυψη του δέρματος με διάφορα καλλυντικά προϊόντα, το πείραγμα του προσώπου, η υπερβολική περιποίηση, υπερβολές στις αθλητικές δραστηριότητες. Συχνά, προβαίνει σε συγκρίσεις της εμφάνισης του με των άλλων, και στην αναζήτηση επιβεβαίωσης από τους γύρω του.

Πρόκειται για τυπικά χρονοβόρες συμπεριφορές, τις οποίες το άτομο αδυνατεί να ελέγξει, γεγονός που προκαλεί δυσφορικά συναισθήματα. Οι άνθρωποι με το πρόβλημα μπορούν να αφιερώσουν από 3 εως 8 ώρες τη μέρα στις ελεγκτικές συμπεριφορές.

Οι πάσχοντες μπορεί να βιώνουν έντονα αισθήματα δυσφορίας, θλίψης, άγχους, ντροπής, αναξιότητας και αηδίας, σε βαθμό να απεχθάνονται τον εαυτό τους, ενώ συχνά οδηγούνται σε μειζονα κατάθλιψη.

Πώς αντιμετώπισε ο Marco Mengoni τη δυσμορφοφοβία

Ο Marco Mengoni προσπάθησε να δουλέψει πολύ με τον εαυτό του για να περιορίσει το άγχος που είχε για την εξωτερική του εμφάνιση.

Όταν ήταν νεότερος ζύγιζε 106 κιλά, είχε μακριά μαλλιά που κάλυπταν το πρόσωπο και τα χρησιμοποιούσε για να το καλύπτει. Έχει κάνει ψυχοθεραπεία και είναι επίσης εγγεγραμμένος στη σχολή ψυχολογίας. Όλα αυτά τον βοήθησαν να ξαναπατήσει στα πόδια του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved