Eurovision 1974 - Μαρινέλλα: Κι όμως η πρώτη μας συμμετοχή στον διαγωνισμό είχε και βίντεο κλιπ
Eurovision

Eurovision 1974 - Μαρινέλλα: Κι όμως η πρώτη μας συμμετοχή στον διαγωνισμό είχε και βίντεο κλιπ

Ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision έρχεται και εμείς θυμόμαστε μία από τις σημαντικότερες στιγμές μας σε αυτόν.

Η εμφάνιση της Μαρινέλλας στην Eurovision του 1974 μας έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη καθώς η Ελλάδα έκανε την παρθενική της εμφάνιση στον διαγωνισμό.

Έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τον 19ο διαγωνισμό και όλοι μας θυμόμαστε το θρυλικό κομμάτι Κρασί, Θάλασσα Και Τ' Αγόρι Μου με το οποίο η Μαρινέλλα βρέθηκε ανάμεσα στις 17 συμμετοχές που διαγωνίζονταν για την πρωτιά στο Μπράιτον.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου του 1974 και ήταν η πρώτη φορά που δεν φιλοξενήθηκε από τη νικητήρια χώρα της προηγούμενης χρονιάς, μιας και αυτή ήταν το Λουξεμβούργο, που κέρδισε δύο συνεχόμενες φορές και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά. Έτσι, η Eurovision φιλοξενήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση εμφανίστηκαν οι Abba, οι οποίοι φυσικά κέρδισαν τον διαγωνισμό με το τραγούδι «Waterloo».

Το βίντεο κλιπ:

To τραγούδι Κρασί, Θάλασσα Και Τ' Αγόρι Μου που μας χάρισε την 11η θέση φέρει την υπογραφή του σύνθεση του Γιώργου Κατσαρού και του στιχουργού Πυθαγόρα. Το τραγούδι που παρουσιάστηκε πέμπτο κατά σειρά εμφάνισης από τις 17 συμμετοχές της βραδιάς μετά την Άν-Καρίν Στρόμ της Νορβηγίας με το "The First Day of Love" και πριν του Πονγκ του Ισραήλ με το "Natati La Khayay", έχει ένα σπάνιο βίντεο κλιπ που πρέπει να δείτε.

Η ΕΡΤ γιόρτασε τα 46 χρόνια από την πρώτη μας συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision, θυμίζοντας ένα σπάνιο στιγμιότυπο. Δείτε την ελληνική αποστολή λίγο πριν αναχωρήσει για τη 19η Eurovision τον Απρίλιο του 1974.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved