Eurovision 2023: H χώρα που θα συμμετάσχει με νέο όνομα
Eurovision

Eurovision 2023: H χώρα που θα συμμετάσχει με νέο όνομα

Eurovision 2023: Μια ανάσα πριν την έναρξη της διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού και αυτή είναι η χώρα που θα συμμετάσχει με νέο όνομα.

Ο λόγος για την Τσεχία, η οποία πλέον θα συμμετέχει στον μουσικό διαγωνισμό με το όνομα Czechia και όχι Czech Republic που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα.

Η Τσεχία άλλαξε το όνομά της σε Czechia από Czech Republic το 2016, και το νέο όνομα άρχισε να χρησιμοποιείται σταδιακά σε διεθνείς διοργανώσεις. Από το 2022 το όνομα Czechia χρησιμοποιείται και από τον ΟΗΕ.

tsexia-(3).jpg


Το γυναικείο συγκρότημα Vesna θα εκπροσωπήσει την Τσεχία στη φετινή Eurovision, ερμηνεύοντας το κομμάτι “My sister’s crown”

Η Τσεχία έχει συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 10 φορές από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 2007. Αφού έλαβε μηδέν πόντους στον ημιτελικό του διαγωνισμού του 2009 και έλλειψη ενδιαφέροντος από το τσεχικό κοινό, ο τσεχικός τηλεοπτικός σταθμός Česká televize (ČT) αποφάσισε να μην συμμετέχει σε μελλοντικούς διαγωνισμούς. Το ČT ανακοίνωσε την επιστροφή του στον διαγωνισμό το 2015, με μια εσωτερική επιλογή που χρησιμοποιήθηκε για την επιλογή της τέταρτης συμμετοχής τους στη Eurovision.

Czechiajpg.jpg

Το 2016, η Γκαμπριέλα Γκουντσίκοβα έγινε η πρώτη Τσέχα συμμετέχουσα που έφτασε στον τελικό, τερματίζοντας 25η με το τραγούδι "I Stand". Αφού η χώρα απέτυχε να προκριθεί το 2017, ο Μίκολας Γιόζεφ έγινε ο δεύτερος Τσέχος συμμετέχων που έφτασε στον τελικό και ο πρώτος που έφτασε στην πρώτη δεκάδα, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση το 2018 με το τραγούδι "Lie to Me". Το 2019, το τσέχικο συγκρότημα Lake Malawi τερμάτισε ενδέκατη, πετυχαίνοντας το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας στο διαγωνισμό. Το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα πέτυχε το 2022 το συγκρότημα We Are Domi, τερματίζοντας 22ο.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2023, ανακοινώθηκε ότι η Τσεχία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με το μικρό της αγγλικό όνομα Czechia (Τσεχία), αντί για το Czech Republic (Τσεχική Δημοκρατία) που χρησιμοποιούσε από την πρώτη της συμμετοχή.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved