Άριελ Κωνσταντινίδη: Όταν το κορίτσι της Αλίκης διεκδίκησε μία θέση στη Eurovision του 1983
Eurovision

Άριελ Κωνσταντινίδη: Όταν το κορίτσι της Αλίκης διεκδίκησε μία θέση στη Eurovision του 1983

Την γνωρίσαμε μέσα από το μιούζικαλ “Άννυ” το μακρινό 1981 όταν επιλέχθηκε από την ίδια την Αλίκη Βουγιουκλάκη για να πρωταγωνιστήσει στην εν λόγω παράσταση.

Ο λόγος για την Άριελ Κωνσταντινίδη η οποία ταυτόχρονα με τα πρώτα της βήματα στο θέατρο προσπάθησε να βρεθεί και στην σκηνή του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision - συμμετοχή που θα έσπαγε ένα σημαντικό ρεκόρ.

Η ηθοποιός γεννήθηκε το 1971 και από νωρίς έδειξε την αγάπη της τόσο για τη μουσική όσο και για το θέατρο. Το 1996 έπαιζε στην τελευταία παράσταση της Αλίκης, που ήταν επίσης μιούζικαλ, τη “Μελωδία της Ευτυχίας”.

“Αραχτοί και λάιτ”, “Η λάμψη”, “Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα”, “Μαρία η άσχημη”, “Απαγορευμένη αγάπη”, ‘Έλλη και Άννα” είναι μερικές μόνο από τις σειρές στις οποίες έπαιξε.

Η υποψηφιότητα στη Eurovision και το ρεκόρ που δεν έσπασε.

Το 1983 η Άριελ Κωνσταντινίδητη προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision. Το κομμάτι που ερμήνευσε είχε τον τίτλο “Θα φύγω” (σε μουσική και στίχους του Αριστείδη “Άρη” Παυλή, μετέπειτα ιδρυτή των ΝΑΜΑ).

Την βραδιά της επιλογής βρέθηκε τελικά στην 10η θέση, προς απογοήτευση πολλών που την θεωρούσαν φαβορί για τη νίκη. Αν η επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους 20 Δήμων και 30 μέλη κοινού, είχε επιλέξει να μας εκπροσωπήσει η 11χρονη Άριελ θα είχε μέχρι σήμερα το ρεκόρ του νεαρότερου εκπροσώπου στην ιστορία του διαγωνισμού.

Η εμφάνισή της στον διαγωνισμό τραγουδιού

Για την ιστορία η νεότερη ως τώρα νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Sandra Kim, η οποία κέρδισε για το Βέλγιο στα 13 της χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved