ΕΡΤ: Καταγγελία για το ΡΙΚ στην EBU για την εκπροσώπηση στη Eurovision;
Eurovision

ΕΡΤ: Καταγγελία για το ΡΙΚ στην EBU για την εκπροσώπηση στη Eurovision;

Ένθετο τηλεοπτικό περιοδικό Κυπριακής εφημερίδας έχει προκαλέσει σάλο με το δημοσίευμά του που θέλει την ΕΡΤ να έχει κάνει καταγγελία στην EBU τον τρόπο που επέλεξε το ΡΙΚ να εκπροσωπηθεί η Κύπρος στον διαγωνισμό της Eurovision το 2024.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα του περιοδικού Capuccino TV Guide της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρει ότι η ΕΡΤ κατήγγειλε το ΡΙΚ για την απόφασή του να αναθέσει την ανάδειξη του εκπροσώπου της Κύπρου μέσα από το Fame Story όπως είχε ανακοινώσει πριν από λίγες εβδομάδες ο Νίκος Κοκλώνης, παραγωγός του συγκεκριμένου τηλεοπτικού πρότζεκτ που θα προβληθεί στο Star.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα. η καταγγελία στηρίζεται στο γεγονός ότι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του Κύπριου εκπροσώπου στη Eurovision δεν θα γίνει επί κυπριακού εδάφους αλλά στην Ελλάδα, μέσα από ένα talent show.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

«Το ΡΙΚ σε συνεργασία με την ελληνική δισκογραφική εταιρεία Panik Records έχει αποφασίσει πως ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision για το 2024 θα είναι ο νικητής του talent show Fame story που θα γίνει σε στούντιο στην Ελλάδα. Το show θα προβληθεί στο Star Ελλάδας, ενώ στην Κύπρο θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ. Ωστόσο, η ΕΡΤ κατήγγειλε το ΡΙΚ στην παραγωγό του διαγωνισμού EBU, ζητώντας εξηγήσεις επειδή αφήνει μέλος της, το ΡΙΚ, να διοργανώνει διαγωνισμό σε άλλη επικράτεια από αυτήν που της επιτρέπεται για να βρει τον εκπρόσωπό της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Πέρα από το διπλωματικό επεισόδιο που φαίνεται πως προκαλείται με την καταγγελία, αφού υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων για αναμετάδοσή τους στις δύο χώρες, αν η EBU κάνει δεκτή την καταγγελία της ΕΡΤ, το ΡΙΚ κινδυνεύει να αποκλειστεί ακόμη και από την EBU αν δεν κάνει πίσω με τον τρόπο που θα επιλέξει τον εκπρόσωπό μας στον διαγωνισμό ή αν η ΕΡΤ δεν αποσύρει την καταγγελία που έκανε. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μεν η καταγγελία από την ΕΡΤ στην EBU, ωστόσο, από την πλευρά της η EBU μέχρι στιγμής έστειλε επιστολή στο ΡΙΚ ζητώντας εξηγήσεις χωρίς ακόμη να πάρει κάποια απόφαση για το θέμα».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved