Eurovision 2003 - Η Μαντώ στο gossip-tv: Το απρόοπτο, η ίωση και τι θα άλλαζε:«Σίγουρα όχι το ρούχο»
Eurovision

Eurovision 2003 - Η Μαντώ στο gossip-tv: Το απρόοπτο, η ίωση και τι θα άλλαζε:«Σίγουρα όχι το ρούχο»

Η Μαντώ είναι μία από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες τραγουδίστριες και έχει συνεργαστεί με μερικούς απ' τους πιο καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς. Φυσικά όμως όλοι θυμούνται και τη συμμετοχή της στη Eurovision, όπου είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας, το 2003, με το τραγούδι «Never Let You Go».

Ήταν Φλεβάρης του 2003 όταν στον ελληνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, η Μαντώ, κέρδισε το κοινό με την εκπληκτική ερμηνεία της και πήρε το πολυπόθητο για εκείνη τότε εισιτήριο για τη Ρίγα της Λετονίας.

Εμφανίστηκε 17η στη σκηνή, με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα - που συζητιέται μέχρι και σήμερα, με πολύ σφιχτό κορδόνι, δημιουργία του Άγγλου σχεδιαστή Τζούλιεν ΜακΝτόναλντ, τον «διεθνή» ενορχηστρωτή και φίλο της Johnny Jam να παίζει ηλεκτρική κιθάρα αλλά και την αδερφή της Χρυσώ στα φωνητικά. Παρά την εξαιρετική ερμηνεία της, το τραγούδι βρέθηκε στην 17η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης, όμως 21 χρόνια μετά, όλοι θυμούνται αυτή την εμφάνιση.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, λίγο πριν τη φετινή Eurovision, μιλά αποκλειστικά στο gossip-tv.gr και θυμάται την περίοδο εκείνη. Πώς βίωσε όλη αυτή την εμπειρία; Τι ευτράπελα έγιναν και δεν τα είχαμε μάθει; Τι θα άλλαζε και τι όχι; Υπήρχε κάτι που την είχε ταλαιπωρήσει εκείνες τις ημέρες;

Σε αυτά κι άλλα πολλά, απαντά παρακάτω! Απολαύστε την...

official_mando__1704041692_3270061181844387604_531207525.jpg

Η Μαντώ.

  • Πώς επιλεχθήκατε για να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα στη Eurovision και ποιος ήταν ο μηχανισμός επιλογής τραγουδιού;

Την χρονιά που εκπροσώπησα την Ελλάδα στη Eurovision, το 2003, έγινε διαγωνισμός. Αρχικά επιλέχθηκαν τα 10 επικρατέστερα τραγούδια από την ΕΡΤ και μετά έγινε ο ελληνικός τελικός ζωντανά απευθείας στην τηλεόραση όπου ψήφισε ο κόσμος και η επιτροπή. Επέλεξαν εμένα και το τραγούδι μου «Never let you go».

Τρέχαμε τελευταία στιγμή να βρούμε λευκά ρούχα...

  • Στις δικές σας συμμετοχές, δεν υπήρχαν ημιτελικοί. Πώς ήταν για έναν καλλιτέχνη να βγαίνει και να τραγουδάει για πρώτη φορά μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατών;

Για να είμαι ειλικρινής ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, ένιωθα σαν κομμάτι μιας μεγάλης παραγωγής και πολύ μου ταίριαζε όλο αυτό. Όχι δεν είχα αγωνία, ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη και όλα πήγαν τέλεια.

  • Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα μια πολύ δύσκολη εβδομάδα λόγω μιας ίωσης που με ταλαιπώρησε και πήγαινα καθημερινά για θεραπείες. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για τους γιατρούς της Λετονίας που με φρόντισαν. Την βραδιά της Eurovision ήμουν σε τέλεια φόρμα.

  • Πώς βιώσατε όλο αυτό το ταξίδι της Eurovision; Οι περισσότεροι το περιγράφουν ως «μαγικό». Ήταν για εσάς έτσι;

Είναι όντως μαγικό για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς το ότι συναντώνται καλλιτέχνες από όλες τις χώρες, υπάρχει πολλή σύμπνοια, πολλή αγάπη, πολύ κέφι. Μετά η διεξαγωγή του διαγωνισμού και η όλη διοργάνωση είναι επιπέδου Όσκαρ τουλάχιστον. Αξίζει να το ζει ο κάθε καλλιτέχνις.

  • Θυμάστε κάποιο περιστατικό που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το μάθουμε σήμερα;

Ναι! Θυμάμαι που τρέχαμε τελευταία στιγμή να βρούμε λευκά ρούχα για τους 4 τραγουδιστές που μου έκαναν φωνητικά , γιατί δεν άρεσε στον σκηνοθέτη που φορούσαμε όλοι μαύρα. Συμβαίνουν και τα απρόοπτα σε τέτοιες καταστάσεις.

  • Πόσο έχει αλλάξει η Eurovision από τότε που πήγατε εσείς μέχρι σήμερα;

Δεν έχουν αλλάξει πολλά, μόνο πώς γίνονται ημιτελικοί για να προκριθούν οι χώρες και έχει εξελιχθεί πολύ η τεχνολογία όσον αφορά τα οπτικά εφέ με LED κλπ.

official_mando__1699380413_3230959544878401927_531207525.jpg

Μαντώ

  • Αν γυρνούσατε τώρα τον χρόνο πίσω και επιστρέφατε στη χρονιά που συμμετείχατε, τι θα αλλάζατε στην εμφάνισή σας με τη γνώση που έχετε σήμερα; Θα αλλάζατε το ρούχο σας; Νιώθετε ότι αδικηθήκατε;

Σίγουρα δεν θα άλλαζα το ρούχο μιας και ακόμα μιλάτε γι' αυτό! (Γέλια). Θα ήθελα όμως να είχα κάποια πράγματα που είχα ζητήσει. Για παράδειγμα: ανεμιστήρα, κάποιους διαφορετικούς φωτισμούς σε σημεία του τραγουδιού κλπ. Αυτό που θα άλλαζα σίγουρα είναι η χρονιά. Θα ήθελα να πάω 2 χρόνια αργότερα που ήταν ευνοϊκότερη χρονιά για την Ελλάδα.

  • Η Ελλάδα κλείνει 50 χρόνια συμμετοχής στον θεσμό και είστε πλέον μέρος της ιστορίας μας. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Νιώθω υπερήφανη που εκπροσώπησα την χώρα μου και ακόμη πιο υπερήφανη που η ερμηνεία μου κατατάχθηκε στις 10 καλύτερες όλων των εποχών στην επετειακή βραδιά που έγινε πριν κάποια χρόνια. Μεγάλη διάκριση!

  • Περιγράψτε μας τη διαδικασία λίγο πριν βγείτε στη σκηνή. Πόση ώρα είναι σε αναμονή ένας καλλιτέχνης και πόσο έντονο είναι το άγχος πριν εμφανιστεί;

Άγχος πάντα υπάρχει, το θέμα είναι το άγχος να είναι δημιουργικό και να μην καταβάλλει τον καλλιτέχνη. Αν όλα είναι προετοιμασμένα σωστά και υπάρχει και εμπειρία που είναι πολύ σημαντικό πάνε όλα τέλεια.

Το τραγούδι γράφτηκε από την ίδια τη Μαντώ και τον Τέρι Σιγανό, παραγωγής του Johnny Jam.

Θυμηθείτε την εμφάνισή της στο βίντεο:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved