Eurovision 1994-Ο Κώστας Μπίγαλης στο gossip-tv: «Mέχρι τελευταία στιγμή δεν ήξερα αν θα τραγουδήσω»
Eurovision

Eurovision 1994-Ο Κώστας Μπίγαλης στο gossip-tv: «Mέχρι τελευταία στιγμή δεν ήξερα αν θα τραγουδήσω»

Eurovision 2024: Ο Κώστας Μπίγαλης μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για την εμπειρία που είχε στην Eurovision του 1994, όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με τους Sea Lovers, με το τραγούδι «Τρεχαντήρι» και κατέκτησαν την 14η θέση, με μόλις 44 βαθμούς.

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές που σημάδεψε ολόκληρες δεκαετίες με τις επιτυχίες του, οι οποίες και ακούγονται μέχρι και σήμερα.

Τον Κώστα Μπίγαλη τον γνωρίσαμε τη δεκαετία του '80 και του '90. Με τη μουσική του κατάφερε να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό, το οποίο και τον ακολουθούσε διαρκώς σε οποιαδήποτε εμφάνισή του.

Ο ίδιος είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δυο φορές συνολικά, μια το 1994, ως ερμηνευτής και άλλη μια το 1996, ως συνθέτης.

Πώς επιλεχθήκατε για να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα στη Eurovision και ποιος ήταν ο μηχανισμός επιλογής τραγουδιού;

Η εμπειρία της τότε Eurovision του 1994 στο Δουβλίνο ήταν τελείως διαφορετική από τη σημερινή. Δε θα τη χαρακτήριζα μαγική αλλά κάποια πράγματα ήταν πρωτόγνωρα θα έλεγα, όπως η οργάνωση και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων που εργάζονταν εκεί για να βγει σωστά η διοργάνωση.

Eurovision 2024 – Μαρίνα Σάττι: «Ραγίζει» καρδιές η πρώτη ανάρτηση μετά το θάνατο του μπαμπά της

IMG_9873-scaled.jpg

Κώστας Μπίγαλης

Θυμηθείτε κάποιο περιστατικό που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το μάθουμε σήμερα…

Το περιστατικό που θυμάμαι είναι ότι λόγω του υγρού κλίματος του Δουβλίνου είχα πρόβλημα με τον λαιμό μου και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξερα αν θα μπορέσω να τραγουδήσω. Ευτυχώς, κάποια θεραπεία που πήρα εκεί από ένα γιατρό που απευθύνθηκα με καλυτέρευσε λίγο την τελευταία μέρα στην κυριολεξία και έτσι μπόρεσα να τραγουδήσω τη βραδιά της μετάδοσης.

6691_MPIGALIS_2782020.jpg

Κώστας Μπίγαλης

Τι θυμάστε από την εποχή που δίνατε τον καλύτερό σας εαυτό για να κατακτήσει η Ελλάδα την καλύτερη δυνατή θέση;

Εγώ και οι συνεργάτες μου εκείνη τη βραδιά κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και υποστηρίξαμε σωστά θεωρώ τη συμμετοχή μας. Το τραγούδι όμως ήταν φολκλόρ και ήξερα από την αρχή και το είχα πει και στην ΕΡΤ ότι δε θα μπορούσε να διεκδικήσει υψηλή θέση. Άλλωστε η δικιά μου πρόταση ήταν να πάω με ένα άλλο τραγούδι που λεγόταν "Του πολέμου το παιδί" το οποίο δυστυχώς είναι πολύ επίκαιρο και σήμερα, αλλά οι της ΕΡΤ επέμεναν να πάω με το Τρεχαντήρι και με έπεισαν και με τη 14η θέση από 25 όμως χώρες που πήραμε επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη μου, αλλά τελικά ήταν δική μου ευθύνη γιατί θα μπορούσα να είχα επιμείνει για "Του πόλεμου το παιδί" και αν δε συμφωνούσαν να μην πήγαινα καθόλου.

Πόσο έχει αλλάξει η Eurovision από τότε που πήγατε εσείς μέχρι σήμερα;

Η σημερινή Eurovision που μετράει μόνο η εικόνα πλέον παρ όλο που υποτίθεται ότι είναι διαγωνισμός τραγουδιού, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη Eurovision πριν το 2000 που υπήρχαν ζωντανές ορχήστρες και που ακόμα συμμετείχαν τραγούδια που ήταν αξιοπρεπή συνθετικά.

mpigalis-(3).jpg

Κώστας Μπίγαλης

Στις δικές σας συμμετοχές, δεν υπήρχαν ημιτελικοί. Πώς ήταν για έναν καλλιτέχνη να βγαίνει και να τραγουδάει για πρώτη φορά μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατών;

Ήταν σίγουρα λίγο φοβιστικό για τον τραγουδιστή και εγώ ομολογώ ότι στο ξεκίνημα της εμφάνισης μας για μερικά δευτερόλεπτα ήμουν λίγο τρακαρισμένος και λόγω του προβλήματος του λαιμού που αντιμετώπιζα, αλλά αμέσως μετά από το πρώτο κουπλέ τελείωσε αυτό και τραγούδησα άνετα μέχρι το τέλος.

Αν γυρνούσατε τώρα τον χρόνο πίσω και επιστρέφατε στη χρονιά που συμμετείχατε, τι θα αλλάζατε στην εμφάνισή σας με τη γνώση που έχετε σήμερα; Νιώθετε ότι αδικηθήκατε;

Όχι, δεν αδικηθήκαμε αν και στη Eurovision είναι γνωστό ότι τα κριτήρια δεν είναι πάντα αξιοκρατικά και διάφορες χώρες ανταλλάσουν ψήφους λόγω γεωγραφικών, πολίτικων και θρησκευτικών σχέσεων κλπ Δε θα άλλαζα τίποτα από την εμφάνιση μας η οποία ήταν παρά πολύ καλή θεωρώ και είχαμε και μεγάλη επιβράβευση από το κοινό στον χώρο που φιλοξένησε τον διαγωνισμό. Απλά όπως εξήγησα δεν ήταν το τραγούδι αυτό η επιλογή μου και αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν αυτό.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved