Eurovision 1992: Η Κλεοπάτρα, ο «δρόμος προς την ελπίδα» & η 5η θέση
Eurovision

Eurovision 1992: Η Κλεοπάτρα, ο «δρόμος προς την ελπίδα» & η 5η θέση

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision το 1992 πραγματοποιήθηκε στο Malmö‎‎ της Σουηδίας, με την Κλεοπάτρα και το «Όλου του κόσμου η ελπίδα» να εκπροσωπούν την χώρα μας και να κατακτούν την 5η θέση. 

Τη συγκεκριμένη χρονιά συμμετείχαν 23 χώρες, ενώ νικήτρια αναδείχθηκε η Ιρλανδία με τη Λίντα Μάρτιν και το τραγούδι «Why Me?».

Eurovision 1977 - Μπέσσυ Αργυράκη: «Το ''Μάθημα Σολφέζ'' διδάσκεται σήμερα σε μουσικά σχολεία»

Η χώρα μας με την Κλεοπάτρα και το τραγούδι «Όλου του κόσμου η ελπίδα» κατάφερε να ισοφαρίσει το μέχρι τότε ελληνικό ρεκόρ που είχε αρχικά κατακτήσει το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ» το 1977, κατακτώντας την 5η θέση με 94 βαθμούς.

kleopatra-(2).jpg

Το «Όλου του κόσμου η ελπίδα» είναι ένα τραγούδι σε σύνθεση Χρήστου Λαγού, με ελληνικό στίχο, όμορφη και σαγηνευτική μελωδία, το οποίο όμως δίχασε τον ελληνικό λαό, καθώς έχει επιρροές από τους ανατολίτικους λαούς.

kleopatra-(3).jpg

Η Κλεοπάτρα κατάφερε να μαγέψει το κοινό της Eurovision, τραγουδώντας για την αβεβαιότητα του σύγχρονου κόσμου και κατάφερε με μία εμφάνιση να δείξει τον δρόμο προς την «ελπίδα ολόκληρου του κόσμου».

kleopatra-(4).jpg

Είναι ένα τραγούδι που συγκινεί ακόμη στο άκουσμά του, και λόγω της ερμηνείας της Κλεοπάτρας αλλά και λόγω του υπέροχου κλαρίνου, δια χειρός Βασίλη Σαλέα.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved